Додик: БиХ је једна велика невоља, једна ретроградна ствар

Вријеме читања 2 минута

Потом jе додао да оно што jе загарнтовано Деjтонским споразумом, сада се скрнави неким новим одлукама

фото: РТРС

Српски члан Предсjедништва БиХ, Милорад Додик jе на у гостовању на РТС-у изjавио да jе БиХ ретроградна ствар.

Према Додиковим риjечима, оно што се десило приjе пет или шест година, jе то да jе Бакир Изетбеговић затражио од Уставног суда да укине датум када се обиљежава Дан Републике Српске и укинули су га.

То се десило 9. jануара. Ми требамо по његовом захтjеву да не славимо оно што он мисли да ми не треба да славимо. То ниjе ствар ината, него чињенице. Не може бити 8. или 10. jануара. Они су измислили причу како то вриjеђа национална осjећања Бошњака, jер jе то и вjерски празник, Свети Стефан – рекао jе Додик.

Потом jе додао да jе Босна и Херцеговина „jедна велика невоља, jедна ретргоградна ствар“.

– Кључно питање jе како ми Срби не можемо да добиjемо оно што смо добили и што jе потписано у Деjтонском споразуму. Прецизно пише, не може изричитиjе – казао jе Додик.

Потом jе додао да оно што jе загарнтованом Деjтонским споразумом, сада се скрнави неким новим одлукама.

– То што jе нама дато сада се скрнави кроз одлуку о шумама и земљишту, када имамо инвестициjе онда се то зауставља. Они никада нису показали жељу да сарађуjемо на обостраном развоjу – каже Додик.

На питање новинара да ли осjећа одговорност jер посљедњих дана критике не престаjу да стижу, како из Европске униjе, САД, тако и из Сараjева, ОЕБС-а, ускраћен jе други дио помоћи БИХ из ЕУ и директно, Додик jе рекао да се не осjећа одговорним.

– Познато jе да сва подршка коjа дође из ЕУ jе политички мотивисана. Нисмо ми ти коjи то заустављамо, али сматрамо да jе капитално да се БиХ врати уставном систему. Људи, прочитаjте Устав – изjавио jе Додик.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest