Милош Меденица пријетио и полицајцу?

Меденица се терети да је наредио пребијање полицајца Младена Бошковића

Специјално тужилаштво проширило је истрагу против Милоша Меденице за још једно кривично дјело – спрјечавање доказивања.

По списима, у које је Телевизија Вијести имала увид, он је у августу 2020. године преко телефона пријетио полицајцу Младену Бошковићу, да лажно свједочи у предмету који је Основно тужилаштву у Колашину формирало против његовог пријатеља Ивана Јекнића.

„Након сазнања да је његов пријатељ Иван Јекнић напао полицијске службенике Предрага Ракочевића и Младена Бошковића, дана 08.08.2020. године приликом интервенције у угоститељском објекту „Балкан“ у Колашину те да ће у вези са тим бити покренут кривични поступак, дана 13.08.2020. године у телефонској комуникацији упутио пријетње полицијском службенику Младену Бошковићу како би он и његов колега Предраг Ракочевић, као свједоци догађаја, дали изјаву поступајућем тужиоцу која би осумњиченом Ивану Јекнићу погодовала у кривичном поступку“, пише у списима предмета.

Телевизија Вијести дошла је и до садржине пријетњи које је наводно том приликом упутио Меденица.

„Није све униформа, има живот и послије униформе, греота је да момак због вас иде у затвор. Добро размисли, ионако вас нико не воли, да може очекивати да их неко пљује и нападне, није Јека сам, има и он друштво“.

Милош Меденица се терети и да је наредио пребијање полицајца Бошковића. Због тога му се, првом наредбом на терет ставља и да је починио кривично дјело – тешка тјелесна повреда путем подстрекавања.

„Нека га за почетак добро изломе, па ћемо видјети како се буде понашао. Кад га обале, с палицом му кољено сломе, не треба му метак ништа, или чекићем, загарантовано свака кост у кољено пуца“, пише у списима предмета.

Милош Меденица као организатор криминалне групе, чији је члан, према доказима истражитеља постала и његова мајка, бивша предсједница Врховног суда Весна Меденица, терети се за још пет кривичних дјела која је починио од 2019. године и то – стварање криминалне организације, продужено кривично дјело „кријумчарење“, недозвољено држање оружја, затим омогућавање уживања опојних дрога и „навођење на противзаконит утицај“.

Извор: Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest