Миловић: Хапшења резултат искључиво рада Нововића и његовог тима

Подсјетићу, Абазовић је свој однос и према Нововићу и промјенама у тужилаштву најбоље показао односом и према мојој маленкости, истичући јавно на сједницама претходне Владе да изражава ‘посебно поштовање према мом раду у Тужилачком савјету и кључном доприносу за смјену в.д. ВДТ Дражена Бурића и ГСТ Миливоја Катнића, те избор Нововића’

Ко год познаје главног специјалног тужиоца (ГСТ) Владимира Нововића и његов рад одлично зна да ни Весна Меденица чак и када је била најјача и имала потпуну политичку подршку ДПС-а, уз сав притисак и пријетње, није га могла натјерати да без правно ваљаних доказа осуди лидере ДФ, нити да га контролише, да би је на крају управо он и ухапсио, рекао је у саопштењу за медије Андреј Миловић, бивши државни секретар у Министарству правде.

Како је рекао, то хапшење се десило у периоду када Дритан Абазовић није ни био премијер, дакле без утицаја било каквог на њега, како тада, тако и сада.

„Како можемо онда очекивати да предсједник Владе, која има толику снагу да чекамо сваког трена ко ће је први искључити са апарата, може да утиче на Нововића? Јасно је колика је ово илузија и једних и других, који својим писањем и својатањем туђих резултата, су највећи непријатељи владавине права и самосталности тужилаштва, жељни искључиво јефтиних политичких поена пред наступајуће изборе“, тврди Миловић.

Он је рекао да ГСТ има подршку комплетне домаће и међународне заједнице, па је Абазовићу „остало само да се перфидно уз медијску подршку представи као угрожени борац против мафије, или што би рекли његови, црногорски ‘Зоран Ђинђић”.

Подсјетићу, Абазовић је свој однос и према Нововићу и промјенама у тужилаштву најбоље показао односом и према мојој маленкости, истичући јавно на сједницама претходне Владе да изражава ‘посебно поштовање према мом раду у Тужилачком савјету и кључном доприносу за смјену в.д. ВДТ Дражена Бурића и ГСТ Миливоја Катнића, те избор Нововића’, захваљујући чему су кренула сва хапшења, да би одмах по формирању Владе мене смијенио из Тужилачког савјета и из Министарства правде, препуштајући да се правосудна кадровска рјешења договарају са Зораном Пажином и колегама оних које је Нововић хапсио“, казао је Миловић.

Једно је сигурно, каже он, Абазовић нема никакав утицај на Владимира Нововића, нити може помислити да га може икада имати, јер га није имала ни неупоредиво моћнија од њега Весна Меденица.

„Која је на крају завршила тамо гдје ће завршити многи подржаваоци ове Абазовићеве Владе, чак и неки који су директно гласали за њу. И на крају, хапшења која спроводе Нововић и његов тим, као и хапшења која слиједе, поред свих јефтиних медијских покушаја, Абазовић не може приписати себи, ма колико га центар око њега представљао као угрожену жртву најзаслужнију за то, као што му то не може приписати ни центар са којим је у политичкој коалицији, а који га жели приказати као наручиоца хапшења и од кога он сада жели што прије да се дистанцира када схвата да му је Влада на издисају, па је потребно да припише што више хапшења себи, не би ли му бирачи заборавили са ким је у коалицији“, нагласио је Миловић.

IN4S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest