Министарство: НС и Странка српских радикала избрисани из регистра

Вријеме читања 2 минута

Рjешења о брисању обjављена су у Службеном листу Црне Горе

Министарство jавне управе, дигиталног друштва и медиjа, на основу члана 18 Закона о политичким партиjама и члана 46 Закона о управном поступку дониjело jе рjешења о брисању Странке српских радикала и Народне странке из регистра политичких партиjа. Рjешења о брисању обjављена су у Службеном листу Црне Горе, пише портал РТЦГ.

Како се наводи, политичка партиjа Странка српских радикала, скраћеног назива ССР, са сjедиштем у Подгорици, уписана у Регистар политичких партиjа у Књигу броj jедан, под редним броjем осам, брише се из Регистра политичких партиjа.

– Политичка партиjа Српска радикална странка др Воjислав Шешељ, уписана jе у Регистар политичких партиjа, Књигу броj И, под редним броjем 8, Рjешењем Министарства правде, броj 02-2405/04 од 03.06.2004. године. Рjешењем Министарства правде, броj 02-2405/04-3 од 13.новембра 2006. године, у Регистар jе уписана чињеница о промjени назива партиjе, на основу одлуке Извршног одбора од 08.11.2006. године. Нови назив партиjе jе Странка српских радикала – пише у рjешењу. 

Статут наведене партиjе усвоjен jе на сjедници Скупштине 2005. године, а одредбом члана 16 Статута утврђен jе мандат радним тиjелима-органима странке на период од четири године.

– Неспорно jе да политичка партиjа Странка српских радикала у року од jедне године од истека мандата утврђеног Статутом jош ниjе изабрала своjе статутарне органе, чиме су се, након неизвршења обавезе доставе изjашњења у остављеном року, у складу са одредбом члана 18 става четири тачка 3 и става 5 и 6, стекли услови за доношење рjешења о брисању из Регистра политичких партиjа – наводи се у  рjешењу.

Министарство jе дониjело рjешење коjим се политичка партиjа Народна странка, са сjедиштем у Подгорици, уписана у Регистар политичких партиjа у Књигу броj И, под редним броjем 11, брише из Регистра политичких партиjа. Овлашћено лице за опредстављање странке jе, како се наводи, Предраг Поповић

Како се указуjе, законом jе прописано  да ће надлежни орган покренути поступак за брисање партиjе из регистра, уколико партиjа самостално или у коалициjи шест година ниjе учествовала на парламентарним или локалним изборима. Како су се испунили формални услови, наводи се, дониjето jе рjешење о брисању. 

DAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest