Министарство просвјете: Иван Вуковић манипулише родитељима и дјецом зарад личне промоције

„Заиста не разумијемо потребу да, на овакав театралан начин, господин Иван Вуковић на нас пребацује одговорност за наслијеђени проблем, пред сам почетак школске године, чиме је показао да се у свему највјероватније крију неке друге намјере.“

Министарка Весна Братић у Скупштини Црне Горе

Градоначелник Подгорице, Иван Вуковић, јуче је путем Фејзбука окривио МПНКС да нису ријешили проблем 1500 ученика ОШ „Владимир Назор“, те да нису одговорили на његов позив да се састану. Предложио им је и да се „уозбиље“ и, тако „добронамјеран“, понудио – помоћ.

Из Министарства оцјењују да је Вуковић, својим јучерашњим обраћањем на друштвеним мрежама, покушао намјерно да дискредитује Министарство просвјете, науке, културе и спорта, са само једним циљем – а то је скупљање јефтиних политичких поена.

„То наравно не представља нешто ново за нас у МПНКС, али у овом случају његов циљ је манипулисање родитељима и дјецом зарад сопствене политичке промоције.

Наиме, МПНКС се већ обратило Главном Граду са жељом да заједнички нађемо рјешење које би подразумијевало изградњу нове зграде школе, или пак потпуног реновирања постојећих школских капацитета, а на задовољство, прије свега родитеља, дјеце и наставног кадра ОШ „Владимир Назор“.

Иван Вуковић, фото: УРА

До данас нијесмо добили одговор надлежних органа Главног Града, а желимо истаћи да је МПНКС у складу са постојећим законским рјешењима и буџетским могућностима, већ обезбиједило средства за рјешавање тог горућег питања и више смо него спремни да на одговоран, професионалан и транспарентан начин приступимо имплементацији истога у најкраћем могућем року

Заиста не разумијемо потребу да, на овакав театралан начин, господин Иван Вуковић на нас пребацује одговорност за наслијеђени проблем, пред сам почетак школске године, чиме је показао да се у свему највјероватније крију неке друге намјере.

„’Истина се познаје умом и срцем’, а у овој ситуацији, и чињеницама које смо у више наврата износили у медијима“, закључили су.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest