Министарство здравља: Сразмјерно популацији поставили смо рекорд у Европи – у дану вакцинисано скоро десет хиљада људи

„Црна Гора је међу ријетким државама свијета која, сразмјерно броју становника, има капацитете да у једном једином дану вакцинише скоро 10 хиљада грађана. Ово је успјех цијеле државе, са нагласком на грађане чија је свијест о значају вакцинације за ’чисту десетку’“, поручила је министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић

Први дан масовне имунизације

Из Министарства здравља јављају да је током првог дана масовне имунизације против корона вируса у Црној Гори вакцину примило скоро 10 хиљада грађана. Од тога, аплицирано је 7.784 прве дозе и 1.482 друге дозе.

Црна Гора је, истичу, тако поставила рекорд у Европи по броју датих доза у једном дану сразмјерно броју становника. Према доступним подацима, до сада, рекордер је била Њемачка. Црна Гора је, међутим, данас вакцинисала 1,5 одсто становништва.

„Црна Гора је међу ријетким државама свијета која, сразмјерно броју становника, има капацитете да у једном једином дану вакцинише скоро 10 хиљада грађана. Ово је успјех цијеле државе, са нагласком на грађане чија је свијест о значају вакцинације за ’чисту десетку’“, поручила је министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић.

У Црној Гори, до 4. маја укупно је дато 74.947 доза вакцина против корона вируса. Од тога, прву вакцину је добило 48. 719 грађана, а 26.226 има комплетно вакцинисаних.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *