Митрополит Амфилохије „легитимна мета“ у очима одлазећег режима: Зашто Управа полиције и Тужилашто ћуте на пријетње смрћу?

„Више државно тужилаштво морало промптно реаговати и процесуирати Сретена Вујовића, како би се спријечиле могуће несагледиве последице“, поручио је адвокат Горан Чађеновић у изјави за ИН4С.

Митрополит Амфилохије

Скандалозна изјава савјетника Мираша Дедеића и просвјетног радника са Цетиња Сретена Вујовића који у емисији водитеља Славка Мандића на А1 телевизији износи отворене пријетње смрћу митрополиту Амфилохију наишла је на широку осуду јавности.

Наиме, при крају емисије, Вујовић је поручио да није први пут да буде у затвору те да би „био задовољан да одробија Амфилохија Радовића“. 

Тим поводом, поставили смо питање Управи полиције Црне Горе да ли намјеравају да процесуирају Вујовића због, више него очигледних, пријетњи смрћу митрополиту Амфилохију.

Питање ИН4С-а директору Управе полиције Веселину Вељовићу

Исто питање послали смо и Основном државном тужилаштву Цетиње.

Још увијек чекамо одговор.

Чађеновић: Управа полиције је хапсила младића из Никшића због увреде на рачун Веселина Вељовића

Изјава Сретена Вујовића, бившег савјетника Мираша Дедеића, изговорена у телевизијској емисији на А1 дубоко је узнемирила, не само православне вјернике, већ и све добронамјерне грађане Црне Горе, рекао је у изјави за ИН4С испред НВО „Не дамо Црну Гору“ адвокат Горан Чађеновић.

Не дамо Црну Гору, лого

„Именовани je јавно изјавиo да би био задовољан да одробија Амфилохија Радовића. Поставља се питање што је под тим дотични мислио и намеће се једини логичан одговор да је упутио директну пријетњу смрћу.Ова изјава посебно добија на тежини, јер је изговорена јавно, током тв емисије, коју могуће прати не мали број гледалаца разних профила, а упућена је часном Митрополиту, наследнику светог Петра Цетињског, који се ових недеља (на срећу успјешно) бори са вирусом, у Клиничком центру у Подгорици. Сходно кривичном законику Црне Горе ради се о кривичном дјелу угрожавање сигурности, из члана 168, став 1 и 2 Кривичног законика Црне Горе, јер је именовани угрозио сигурност Митрополита директном пријетњом да ће напасти на живот тог лица, а и стога јер је дјело изазвало узнемиреност грађана и наравно да је учињено из мржње, а у стицају са кривичним дјелом изазивање расне, вјерске и националне мржње из члана 370 ст. 1, јер својом изјавом подстиче и друге, себи сличне на насиље и мржњу која је одређена на основу религије и националне припадности“, поручио је адвокат Чађеновић и додао да би Више државно тужилаштво морало промптно реаговати и процесуирати Сретена Вујовића, како би се спријечиле могуће несагледиве последице.

„Уздајући се у разум и строго поступање по закону, без изузетка, од стране полиције и тужилаштва, налазим за сходно да подсјетим на оштру реакцију у неупоредиво безопаснијем случају једног младог човјека у Никшићу, који је само упутио увреду директору полиције преко свог фејсбук профила„, закључио је у разговору за наш портал адвокат Горан Чађеновић.

Вукићевић: Пријетње схватити озбиљно, Митрополит је трн у оку неким структурама одлазећег режима

Посланица у Скупштини Црне Горе и потрпредсјеница ДНП-а Маја Вукићевић, изјавила је за ИН4С да је скандалозно што отворена пријетња извршењем тешког кривичног дјела пролази потпуно незапажено.

Маја Вукићевић

„Јасно да Управа полиције и црногорско правосуђе тренутно нису органи у које имамо повјерење, и да су и до сад селективно радили, али чак и од таквих органа очекујем реакцију, јер се не смије дозволити да се јавно износе овакве пријетње и да пролазе без реакције јавности. Више је него познато да Митрополит Амфилохије представља трн у оку неким структурама одлазећег режима па сваку овакву пријетњу треба схватити крајње озбиљно“, поручила је Вукићевић за наш портал.

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial