Митрополит Јоаникије освештао темеље храма Светога архангела Гаврила у Петњику (фото, видео)

Фото: Поглед

04. августа лета Господњег 2021. на празник Благе Марије, у селу Петњик код Берана, освештани су темељи Цркве Светог Архангела Гаврила. Темеље Цркве освештао је Митрополит Цногорско-приморски Јоаникије са свештенством Епархије Будимљанско-никшићке.

Фото: Поглед

Освештавању темеља и прослави почетка градње Цркве Светог Архангела Гаврила, присуствово је већи број мештана овог места, као и грађана Берана.

Фото: Поглед

Након освећења темеља организовано је саборно крштење и том приликом кроз Свету тајну крштења и миропомазања Цркви Христовој је прибројано 18 нових чланова.

Фото: Поглед

Храм се у овом селу подиже како би се мјештани у њему освећивали и сабирали на молитву, приносили своје молитве Богу живоме, да би их Господ чуо и благословио:

Фото: Поглед

“Да дјецу крштавате, да се причешћујете Светим тајнама Христовим, да младенце вјенчавате, да се на тај начин умножи сваки благослов и у вашим животима и у вашим домовима. Даће Бог!”

Фото: Поглед

На крају, Високопреосвећени Митрополит Јоаникије је нагласио да ће Петњик са овим храмом добити Божији благослов који ће се излити на све домове, породице и њихово потомство јер се храм не гради за једну генерацију већ и за будуће.

Фото: Поглед

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest