Мјесна заједница Парк: Крајњи је моменат да надлежне инспекције забране рад бетоњерци.

Савјет градске мјесне заједнице “Парк” донио је још прије пет године одлуку на основу које је од надлежних општинских и државних органа затражио да предузме одговарајуће мјере за уклањање сепарације која се, поред обилазнице „Слободе и мира“, налази у Обалском насељу.

Тада је наглашено да је поменута одлука проистекла на основу константних упозорења грађана који годинама указују да им поменута сепарација задаје озбиљне проблеме.

Истакнуто је да то потврђују и бројни потписници петиције који су се сагласили да се назначена иницијатива спроведе у дјело. Међутим, поменута иницијатива је остала само мртво слово на папиру, јер од измјештања сепарације још увијек нема ништа.

Из Савјета Мјесне заједнице „Парк“ истичу да је погубно то што нико од надлежних државних институција није предузео потребне мјере за уклањање опасног загађивача из центра града.

“Механизација на сепарацији прави огромну буку. Због те буке људи су лишени поподневног одмора. Да ствар буде још тежа сепарација није ограђена тако да су бројни пролазници изложени константним опасностима. Нарочиту опасност представља цементна прашина која се шири на све стране. Знамо да је сепарација у приватном власништву, и да је то лимитирајући фактор да Општина реагује, али оправдано питамо докле ће државни инспекцијски органи да толеришу и прећуткују бахатост привилегованих појединаца који остварују одређени профит на штету грађана”, запитали су се из Савјета Мјесне заједнице Парк, додајући да је крајњи моменат да надлежне инспекције забране рад бетоњерци.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial