Младен Микијељ: Када радите нешто што је исправно и етички, осјећате се поносно и знате да ваш образ остаје чист иако је полицијска чизма била на њему.

У протекла три дана нисам желио да се оглашавам како не бих ни на који начин допринио подизању тензија у нашем граду. Овим путем желим да вас обавијестим да сам добро и искористићу прилику да се кратко осврнем на догађај који се десио.

Понашање полиције, за мене, је нажалост очекивано. С обзиром да је Црна Гора полицијска држава, гдје се репресија, према цркви, опозицији и људима који имају критичко размишљање, примјењују по налогу врха власти и у циљу заштите интереса уског круга људи. Оно што желим да истакнем јесте да сам се и прије и након хапшења, и прије и након држања ноге на мом врату и глави од стране полицијског службеника осјећао као човјек који ради праву ствар, као човјек који се бори против неправде и политичке корупције. Када радите нешто што је исправно и етички, осјећате се поносно и знате да ваш образ остаје чист иако је полицијска чизма била на њему. Ја сажаљевам оне који су ово урадили, с надом да се кају и да ће и они ускоро бити на правој и јединој исправној страни.

Даље, желим да вјерујем да ово нема никакве везе са националном припадношћу већ да је просто полицајац из Бара за разлику од својих колега из Будве био спремнији да извршава катастрофалне налоге својих надређених.

Иако је полицајац који је ово урадио друге националности, друге вјероисповјести, увјерен сам да то није разлог што је приступио овом чину, увјерен сам да је главни разлог спремност да се зарад ситних интереса, служи диктаторском режиму који се протекле три деценије енормно обогатио. Том уском кругу људи, није стало ни до Црне Горе, ни до Црногораца, ни до Срба, ни до Бошњака, ни до Хрвата, ни до Албанаца. Њима је једино стало до тога да сачувају богатство које је стечено криминалом. Реторику и политику су кроз протекле три деценије често мијењали онако како им је одговарало и будите сигурни да би то опет урадили ако би им то било потребно да се још коју годину одрже на власти.

Моје увјерење је још јаче због чињенице да сам подршку, након овог срамног чина, добио од људи различитих вјера, нација и политичке опредијељености и овим путем желим да им се захвалим на томе.

Драго ми је да је Савјет за грађанску контролу рада полиције јавно саопштио да су службеници полиције прекорачили своја овлашћења. Жао ми је једино што такав став нису имали и за многобројне, очигледне, и сличне случајеве који су се дешавали по Црној Гори током ове године. Нажалост, вјерујем да је разлог за такав њихов став немили догађај који се десио у Америци.

Да не би било забуне и различитог тумачења ја, 17ог јуна, нисам бранио своју фотељу већ изборну вољу грађана Будве и Устав Црне Горе. Сви који ме знају упознати су са чињеницом да сам исту функцију одбио 2017. године иако сам тада хијерархијски био на нижој позицији у банци у којој сам био запослен.

У борби за опште добро свих грађана Будве и слободу Црне Горе ћу увијек бити ту. Повреде су пролазне али је важно да сачувамо своју душу.
Ако је цијена за слободу чизма на мојој глави, не бих жалио да се иста понови. Јер дефинитивно, слобода неће доћи сама. Ватра слободе која се запалила у Будви неће бити лако угашена и та иста бакља слободе, надам се да ће снажно обасјати цијелу Црну Гору.

НЕ ДАМО БУДВУ!

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

УСТАЛА ЈЕ ЦРНА ГОРА!

Извор: Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest