Мокар купаћи би требало пресвући чим изађемо из воде

Мокар купац́и костим након изласка из воде би требало одмах замијенити сувим. Многе непријатности можете да избјегнете ако поштујете ово правило.

Лјето је оно дивно доба године када је сасвим прихватљиво живјети у купац́ем костиму и опуштати се поред воде цио дан. Али излежавање у мокром купац́ем костиму може довести до разних проблема.

Цитy Магазине пише зашто би требало да се пресвлачите сваки пут када изађете из мора.

Мокри купац́и костими = рај за бактерије
Бактерије и гљивице најбоље напредују у топлим, влажним и тамним подручјима, као што су мокри купац́и костими или одјец́а за вјежбање. Нарочито ако сте склони бактеријским или гљивичним инфекцијама, јако је важно да се пресвучете одмах по изласку из мора.

Купац́и костими у води обично упијају разне хемикалије и организме који се налазе у базену или мору. Када изађете из воде, ваши интимни дјелови су у блиском контакту са свим овим супстанцама. То може пореметити равнотежу здравих бактерија у интимним предјелима и довести до проблема као што су гљивичне инфекције, инфекције уринарног тракта и вагинитис – запаљење вагине (посљедње може бити гљивично или бактеријско).

Свраб и осип
Ако носите мокар купац́и костим и дођете у контакт са дерматофитима (врста гљивица), они се могу ширити кроз кожу. Најчешц́е се шире на кожу гениталија, унутрашње стране бутина и задњице. То може довести до многих тегоба коже, као што су осип и свраб.

Особе са осјетљивијом кожом могу имати проблема и само од сталног излагања влази, па је у овим случајевима још важније редовно мијењати одјец́у.

Такође, чак и ако се ваш купац́и костим брзо суши током сунчаних дана, обавезно га пресвуците. То ц́е вам обезбиједити заиста безбрижно, удобно и пријатно љето.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest