Morsko dobro kupilo trajekt, u planu zakup još jednog

Foto: Jutjub printskrin/ Svaštara TV - Herceg Novi
Morsko dobro kupilo je još jedan trajekt koji je većih kapaciteta od postojećih, dok je planirano iznajmljivanje još jednog plovila za prevoz putnika i vozila na liniji Kamenari – Lepetani, saopštila je u emisiji “Mreža”, na TVCG Sandra Škatarić iz Morskog dobra.

Kaže da se pri raspisavnju tendera za kupovinu trajekta vodilo računa o specifičnostima trajektnih prilaza u Kamenarima i Lepetanima, a navodi i da će novi trajekt biti mnogo većih kapaciteta nego što su plovila koja sada saobraćaju na toj liniji.

“Morsko dobro je obezbijedilo sredstva za nabavku odnosno kupovinu tog trajekta”, kazala je Škatarić i dodala da je ugovor danas potpisan.

“Morsko dobro je okončalo tendersku proceduru i danas je objavljen ugovor sa ponuđačem koji će da izvrši isporuku trajekta, tako da je ugovor zaključen danas”, saopštila je Škatarić i poručila da će o narednih dana biti saopšteni i detalji oko početku saobraćanja tog trajekta.

Podsjetila je da je iznajmljen jedan trajekt od Pomorskog saobraćaja, a kako kaže, Morsko dobro planira da uzme u zakup još jedno plovilo.

Morsko dobro je, kako je saopštila Škatarić, od Pomorskog saobraćaja preuzelo 41 radnika.

“To je šest kapetana i tri bivša kapetana Pomorskog saobraćaja, kao i osam upravitelja stroja, 12 mornara, tri kontrolora i jedan čistač. Ovo ne ograničava budući kadrovski plan Morskog dobra”, saopštila je Škatarić i dodala da su i ostali radnici pozvani da dostave svoje CV-ije.

Podsjetimo na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetani saobraćaju tri trajekta, jedan je iznajmljen od Pomorskog saobraćaja, jedan je Morsko dobro kupilo, dok je treće plovilo kompanije Uu Briv iz Kotora.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest