MOSTAR: Napadnuti predstavnici kluba malog fudbala iz Bijeljine, povrijeđene dvije osobe

Foto: Pixabay

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala „Radnik MD šop“ povrijeđena su nakon jučerašnjeg napada dvadesetak muškaraca koji su upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru, a delegatkinja srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da su napadi plodovi mržnje prema srpskom narodu.

Ostali predstavnici kluba su uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, prenosi Srna.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra „Mithad Hujdur Hujka“ gdje se igrala utakmica između bijeljinskog i kluba „Mostar Stari Grad“, prenosi Srna.

Novaković Bursać izjavila je da Srbi kao narod moraju da budu svjesni da su meta „bolesnih ideja i projekcija koje imaju za cilj njihovo uklanjanje sa ovih prostora“, kao i da učestali napadi na pripadnike srpskog naroda u FBiH, koji se često dešavaju i na sportskim događajima, predstavljaju plodove mržnje koja je posijana i uzgajana kako bi nanijela štetu cijelom srpskom narodu.

„Vidljivo je to i u odnosu prema grobljima, ćiriličkim natpisima, automobilima sa registarskim tablicama iz Srbije i svemu onome što svjedoči da su Srbi, kao autohton narod, i na tom dijelu BiH još prisutni jer nisu uspjele namjere nekih koji su projektovali i vršili istrebljenja Srba tokom 20. vijeka“, poručila je Novaković Bursaćeva i dodala da im „neuspjeh u tom monstruoznom poslu utiče na razvoj frustracija koje su baza za napad na sve što je srpsko“.

Naglasila je da je Republika Srpska sigurno mjesto za sve goste, uključujući sportiste, kao i da se na tome mora kontinuirano raditi.

pogled.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest