Мугоша: Затварају се и школе у пет општина, мале шансе да Подгорица избјегне затварање

Мугоша је саопштио је да су мале шансе да Подгорица избјегне затварање на минимум 15 дана због погоршања епидемиолошке ситуације, али да ће сачекати резултате из Њемачке.

Мугоша др Бобан

Школе у Будви, Улцињу, Цетињу, Колашину и на Жабљаку од понедјељка ће бити затворене и настава ће се одвијати на даљину, по принципу система „семафора“ који је усвојило Министарство просвјете, казао је за директор Института за јавно здравље Бобан Мугоша у Вијестима у пола седам.

Мугоша је саопштио је да су мале шансе да Подгорица избјегне затварање на минимум 15 дана због погоршања епидемиолошке ситуације, али да ће сачекати резултате из Њемачке.

“Наше понашање је утицало да се епидемиолошка ситуација погорша. Већ седам, осам мјесеци се понавља које су мјере… за очекивати је било да ће се више поштовати”, казао је Мугоша за ТВ Вијести.

Резултати из Њемачке дају наду да ће доћи до пада броја заражених.

“Чињеница је да мјере погађају угоститеље, имали смо посебан однос према њима, али не можемо да пренебегнемо чињенице да многи у локалима нису поштивали мјере”, навео је Мугоша и казао да се нада да ће их угоститељи разумјети због пооштравања мјера у неким општинама.

Стопа оболијевања од коронавируса у тим општинама је изнад 800 на 100.000 становника чиме аутоматски прелазе у „групу три“ општина у којима ће се од понедјељка и у наредних 14 дана примјењивати пооштрене противепидемијске мјере.

Из Института је раније данас поподне саопштено да то подразумијева и:

– Забрану рада угоститељских објеката (ресторани, кафане, кафетерије, хотелски ресторани осим за госте хотела)

– Забрану окупљања у објектима становања лицима која нијесу чланови заједничког породичног домаћинства

Он је рекао да се нада да ће мјере у општинама које су прешле цензус од 800 дати резултат за 15 дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *