Муратовић: Пензиjа jош нека сачека

Тринаест година Муратовић jе играо у Асобал лиги, од чега чак 10 у Кангасу, а три сезоне био jе члан Ваљадолида са коjим jе играо и полуфинале Лиге шампиона

Када му jе у jуну истекао уговор са Кангасом видио jе себе у пензиjи, али легендарни црногорски рукометаш Ален Муратовић се, ипак, предомслио. Иако jе недавно напунио 42 године и направио шестомjесчену паузу одлучио jе да jош мало продужи кариjеру. У другом диjелу сезоне од фебруара носиће дрес шпанског друголигаша Атлетико Новас, коjи има амбициjе да се пласира у Асобал лигу. Жељу Муратовић и даље има, без терена, дворане и рукомета некадашњи наjскупљи играч свиjета не може. Тиjело га. што је најважније, и даље слуша.

– Мислио сам да jе готово са рукометом након што сам завршио уговор са Кангасом и да jе вриjеме да ставим тачку, али након паузе од пола године схватио сам да ми рукомет много недостаjе. Нисам престајао са индивидуалним тренинзима, а онда су се jавили људи из управе Атлетикоа Новаса, клуба из коjи jе такође из Галициjе, предочили ми планове и одлучио сам да одложим одлазак у пензиjу. Одлучио сам да играм другу полузезону и покушам да своjим искуством помогнем клубу у настоjању да избори пласман у Асобал лигу – казао jе Муратовић.

Тринаест година Муратовић jе играо у Асобал лиги, од чега чак 10 у Кангасу, а три сезоне био jе члан Ваљадолида са коjим jе играо и полуфинале Лиге шампиона. Jедна jе од легенди Асобал лиге.

 Шпаниjа jе била моjа судбина. У Кангасу се никада нисма осjећао као странац, већ је то моја друга кућа. Било ми jе лиjепо и у Ваљадолиду са коjим сам играо полуфинале Лиге шампиона и остварио тада рекордан трансфер у Фленсбург. Нажалост, повреда рамена ме сприjечила да се покажем и у Бундеслиги. Али, вратио сам се рукомету послиjе три године и ево сам jош на терену и у петоj децениjи – уз осмиjех каже Муратовић.Карабатић jе наjвећи

Са многим врхунским играчима jе играо, многе jе и упознао, многима се дивио. За наjвећи свих времена за Алена Муратовића је францукси суперстар Никола Карабатић.

 Кариjера Николе Крабатића jе импресивна. Освоjио jе све што се много освоjити, неколико буда jе проглашаван за наjбољег играча на свиjету. Права jе громада на терену. Играч коjи jе играо и одбрану и напад, jак као стиjена. Можда jе Ивано Балић играо љепши рукомет за око, али играо jе само напад за разлику од Карабатића коjи jе jош увиjек активан и још гладан побједа и нових медаља – казао jе Муратовић.

Не заборавља ни своjе почетке.

– У Никшићу сам направио прве рукометне кораке, у Будућности добио прилику да покажем своj таленат, а у Ловћену се афирмисао и онда отишао у иностранство. У свим клубовима сам се добро осjећао и било ми jе лиjепо. Жалим можда што нисам освоjио европски трофеj, али могу рећи да сам имао кариjеру за понос и да сам један од странаца коjи jе исписиао историjу Асобал лиге – наглашава Муратовић.

Сjаjни лијеви бек био jе и репрезентативац Jугославиjе за коjу jе дебитовао на Свjетском првенству у Египту 2005. године, играо jе за Србиjу и Црну Гору, а онда и Црну Гору предводио на дебитанстком наступу на ЕП 2008. године.

 Радо се сjећам и данас тих времена. Посебно гола против Аустриjе у квалификациjама коjи нас jе одвео на Европско првенство. Наступ у Норвешкоj jе био наш врхунац, на дебиjу смо прошли групу, били миљеници нациjе.

Испотавило се да jе та прва генерациjа и jедина прошла групу ђто ниједној другој није успјело, али Муратовић се нада да ће актуелна коjу очекуjе наступ на ЕП у Мађарскоj и Словачкоj имати шта да покаже.

– И сам пласман на Европско првенство jе велики успjех раван медаљи, тако да не треба очекивати нека чуда. Група jе веома тешка, али сигуран сам да ће момци дати све од себе остваре што бољи резултат, а jа ћу бити свим срцем уз њих – закључио jе Муратовић.

Пензија нека чека. Муратовић је спреман за нови изаов и у 42. години. Мало је играча који су толико дуго трајали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest