МЗ Стари град

01 03 2020 -Предсједник мјесне заједнице Драган Милић

МЗ Стари град примјер добре праксе

 У Мјесној  заједници Стари град  постоје бројна неријешена инфраструктурна и друга питања али и одлучност руководства да она буду  ријешена у што краћем року. У овој једној од већих градских мјесних заједница у Општини Беране Савјет са предсједником Драганом Милићем на челу функционише беспријекорно. 

„За  шест година како сам предсједник ове мјесне заједнице Савјет који броји девет чланова и три члана надзорне комисије увијек  је имао  једногласне одлуке.Никад се нијесмо прегласавали, није постојао проблем а да ангажовањем свих чланова нисмо пронашли решење.Кад улазимо на ова врата заборављамо политичке и све друге разлике, циљ је мјесне заједнице да нашим радом и залагањем грађани осјете бољитак“, каже предсједник МЗ Драган Милић.

Он додаје да се Савјет мјесне заједнице састаје једном мјесечно, али и чешће ако прилике захтијевају, да би се направили планови о ономе што ће се радити,  док се крајем године на сједницама сумирају резултати. Сваком састанку присуствују сви чланови Савјета и одборници у СО Беране са територије мјесне заједнице .

Милић наглашава да је веома задовољан оним што је урађено током предходне године,када је, по његовим ријечима, учињено  више него за протеклих двадесет година.

“ Завршени су радови на санацији  бројних саобраћајница у нашој мјесној заједници. У оквиру пројекта „Унапређенје система водоснадбијевања , изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода“, комплетно је реконструисана улица Светог Саве. У сарадњи са Турском развојном агенцијом ТИКА уређен је и парк поред  Лима. Асфалтиране су улице према бувљој пијаци а улица према  Очној клиници др. Лутовац припремљена је за асфалтирање. Сређен је прилаз и зграда Центра за културу, са двије стране. На Његошевом тргу урађена је расвјета,остало је да се поплоча простор између локала“, истиче Милић.

 За наредни период у овој Мјесној заједници имају пуно планова, надају се да ће у сарадњи са Општином, општинским службама и предузећима, које су им ,како истиче Милић, увијек изашле у сусрет и  реализовати.

„Општини смо доставили предлоге о томе шта треба радити у нашој МЗ. Увијек су уважавали наше мишљење и испоштовали наше предлоге , надамо се да ће се добра сарадња наставити.Много је тога што смо препознали , дефинисали и на чему ћемо радити. Планирано је да се заврше започети радови у Цветном парку ,предложили смо општини да на простору између двије зграде у улици 29. новембра направе кошаркашко игралиште, зато што у овом дијелу мјесне заједнице немамо ни једно спортско игралиште. Приоритет је свакако и постављање хоризонталне и вертикалне  сигнализацијена на скоро свим саобраћајницама у нашој МЗ . Велики проблем представља нам и паркирање јер се на територији наше МЗ налазе двије пијаце па свако ко дође у град паркира се ту. Имали смо проблем са паркирањем на зеленим површинама али се надамо да ће тај проблем бити ријешен у сарадњи са Комуналном полицијом“, додаје Милић.

Међу планираним пројектима за наредну годину нашли су се и пјешачки пролаз до Зелене пијаце из Светосавске улице , фасаде на скоро свим зградама, бројеви и табле са називима улица.Планирано је и да се у парку поред општине постави још клупа.

„Велики проблем нарочито кад је ружно вријеме представља и неуређени плато испред Црногорске комерцијалне банке. Разговарали смо више пута са руководством ЦКБ-а у Беранама али су нам казали да то није у њиховој надлежности и да одлуку о томе доноси централна служба. очекујемо да ће на обострано задоволљство и овај проблем бити ријешен а простор испред ЦКБ добити изглед какав заслужује „, закључио је Милић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest