На ХБО се ускоро враћају Таргарјени и змајеви, много змајева

Шта се може очекивати од нове серије „Кућа змаја“? „Ватра и крв. И змајеви“, кажу аутор серије Рајан Кондал и писац Џорџ Р. Р. Мартин, творац епскофантастичног света Вестероса.

Фото: Printscreen

Кућа змаја покриваће догађаје 200 година пре дешавања у Игри престола, једној од најпопуларнијих књига епске фантастике која је прошле деценије преточена у серију и срушила рекорде гледаности и популарности.

Прати судбину Таргарјена, племићке породице чији чланови имају моћ да контролишу змајеве.

Серија ће бити директна адаптација Мартиновог романа Ватра и крв из 2018. године, у којем Таргарјени почињу међусобно да се боре за доминацију и започињу крвави грађански рат.

„Почињемо серију на апсолутном врхунцу богатства и моћи породице Таргарјен. У тренутку када имају највише змајева“, истакао је Кендал на панелу током „Сан Дијего комик-кона“.

Краљ Висерис седи на гвозденом престолу – најопаснијој столици у читавом Вестеросу, као владар седам краљевстава. Међутим, проблеми настају када дође питање ко ће га наследити…

„Нећу бити натеран да бирам између свој брата и ћерке“, каже у трејлеру Висерис, који је по свему добар и праведан краљ са осећајем за правду.

„Он је добар краљ који сматра свој положај као дужност, а не привилегију која му припада. Дужност да примени правду, одржи мир и повремено ради досадне ствари, попут градње путева и канализације. Нико не жели да гледа серију о краљу Висерису како гради путеве“, истиче Мартин, што је довољно за закључак да добри краљ неће добро проћи.

Врхунац моћи Таргарјена се наравно огледа у змајевима, којих имају чак 17.

„Било нам је важно да их учинимо не само различитим у смислу изгледа, већ и понашања и начина на који се везују за своје јахаче“, објаснио је Кондал, додајући да су до детаља сви припремљени.

Пилот епизода Куће змаја имаће своју премијеру 21. августа на каналу ХБО.

Извор: ртс

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest