На овим изборима зло је јасно означено, дјеца га препознају

Вријеме читања 2 минута

Пише: Урош Лекић

Ни на једним изборима у Црној Гори није била  очигледнија, готово филмски јасна  подјела на оно што представља суштинско зло и оно што представља добро.

На политичком плану ово неће бити сукоб ,,деснице“ и ,,љевице“ или ,,центра“, већ црквобранитеља и светињокрадица, литијаша и антилитијаша, смисла и обесмишљења. Са једне стране су они који бране морално историјску свијест, светиње Храмова Божијих, светиње породице, образовања, достојанства и господства. На другој страни су они који бране тековине антиморала, деценијске преваре и крађе, неокомуниста који пријете да постану нови црвени кмери. Који пријете да ће се обрачунати са Црквом, иако је страшна коб која остаје на покољења гонитеља вјере.  Они који су крали ову државу гробова и олтара, незаситих и похлепних који не знају и не вјерују у ово јер не вјерују ни у Свевидећег, страшног равнатеља правде. 

Но доћи ће час кад ће сазнат и повјеровати , али тај час може бити тринаести. А ситуација је очигледна, можда најбоље знају они који предводе литије, јер је у анимираним филмовима баш као у овим изборима зло јасно означено, дјеца га препознају. У изборној епопеји цијена је прескупа да би се после кајали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest