Најбољи на терену и ван њега

Новак Ђоковић се налази у Шпанији где се склонио током пандемије корона вируса, а данас се преко ‘Зума’ четом обратио јавности у Србији.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и његова супруга Јелена донирали су Србији милион евра за куповину респиратора и потребне опреме у борби против вируса корона. Он се путем ‘Зум’ чета обратио новинарима у Србији.

– Велико хвала свим медицинским радницима који се боре у овој тешкој ситуацији. Број инфицираних расте из дана у дан, због тога смо одлучили да у наредним данима прикупимо релевантне информације да бисмо видели како да најадекватније помогнемо. Желео бих да захвалим државним властима које су биле на располагању. Покушавали смо да комуницирамо са државном влашћу и медицинским стручњацима који су нам били на располагању и давли нам информације које су помогле. Наша донација је један милион евра за куповину респиратора. Судећи по тренутном стању у болницама, онога шта смо чули од медицинских стручњака јесте да су респиратори већ данас потребни. Одлучили смо да износ од милион евра донирамо за респираторе путем мог стрица Горана који има утицајну мрежу људи на кинеском тржишту успели смо да дођемо директно до произвођача респиратора. Такође смо и у Немачкој нашли респираторе – рекао је Новак Ђоковић.

Потом се јавности у Србији обратила супруга нашег најбољег спортисте Јелена Ђоковић.

– Није само наша земља угрожена већ цео свет. Захваљујући Новаковом имиџу имали смо прилику да разговарамо са великим бројем људи. Све што је долазило са свих страна покушавали смо да анализирамо. Нисмо се јављали претходних дана јер су информације врло нестабилне. Када нешто прецизирамо догоде се промене. Респиратори су најнеопходнија опрема у свим земљама, а то је највећи проблем јер сви од произвођача очекујемо да нам се опрема достави одмах. Неке земље по 10.000 наручују, неке 20, 30, цене скачу 20 посто. Од 10 до 50 хиљада евра. Питање је хоће ли то бити крај, јер пробијамо нормалне околности. Искористили смо прилику да доста научимо. Размишљали смо о тим здравственим радницима који треба да користе те машине. Знате да је потребна пракса и тренинг, а за то немамо времена, тражили смо машине којима наши доктори знају да рукују. Водили смо се различитим критеријумима, да буде лако за коришћење, да буде квалитетно и да стигне у нормалном року. Како год било, компликација постоји, а наша воља и дивних људи који нам се јављају постоји. Звали су нас већ недељама да питају како ћемо да се организујемо желећи да нас прате. Због тога смо отворили рачун у фондацији како би они који могу одлучили да нам помогну. Има оних који желе да нам помогну, ово је почетак један, медицинске опреме нема довољно, а потребна је свима. Рукавице, маске… То је потрошна роба коју морамо да обнављамо – поручила је Јелена Ђоковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest