NAPULJSKI MAFIJAŠ POKLONIO PRAVO BOGASTVO U ZAMJENU ZA MANJU KAZNU! Bos Kamore vodio narko-kartel sa BALKANCEM (VIDEO)

Foto: Jutjub printskrin/Metropolis Quotidiano

Rafaele Imperijale, trgovac drogom koji je postao doušnik, predao je italijanskim vlastima veštačko ostrvo koje poseduje u blizini obale Dubaija u nadi da će dobiti manju zatvorsku kaznu.

Ova informacija objavljena je tokom suđenja u Napulju u ponedeljak.

Reč je o procesu u kojem je oko 20 optuženih, uključujući Imperijalea, zvanog Šef Van Gogova (Il boss dei Van Gogh), ozloglašenog međunarodnog trgovca drogom koji je bio bos Kamore, napuljske kriminalne organizacije.

On je bio u bekstvu pet godina, a uhapšen je u Dubaiju u avgustu 2021. i izručen Italiji u martu prošle godine.

Prema navodima istražitelja kupio je ostrvo, nazvano Tajvan, dok se skrivao. Vrednost ostrva procenjuje se na 60 do 80 miliona evra i deo veštačkog arhipelaga uz obalu Ujedinjenih Arapskih Emirata nazvanog Svet i oblikovanog kao karta globusa.

Britanski Gardijan piše da Imperijale pokušava da pokaže spremnost na saradnju s vlastima u nadi da će dobiti manju kaznu.

– Jasno je da Imperijale želi blažu kaznu. Procenjujemo valjanost njegovih izjava, ali čini se da nema sumnje u njihovu istinitost – rekao je tužilac Mauricio de Marko.

Imperijale je kriminalnu karijeru započeo u kafiću u Amsterdamu, gde je prodavao kanabis.

Veruje se da je bio vođa navodnog super narkokartela, zajedno s bivšim najtraženijim holandskim kriminalcem Riduanom Tagijem, irskim šefom bande Danijelom Kinahanom i bosanskohercegovačkim trgovcem drogom Edinom Gačaninom.

Danijel Kinahan, njegov otac Kristofer i brat Kristofer Mlađi još uvek su na slobodi uprkos nagradi od pet miliona dolara za njihovo hapšenje.

Italijanske vlasti smatraju ovu kriminalnu grupu jednim od 50 najvećih svetskih narkokartela, s monopolom na peruanski kokain.

Imperijale, koji je uživao u raskošnom stilu života u Dubaiju i trošio 400.000 evra mesečno, zaradio je nadimak Šef Van Gogova jer je posedovao dve ukradene, dragocene slike tog holandskog umetnika.

Kako bi pokazao svoju spremnost da postane doušnik, Imperijale je vratio slike pravosudnim vlastima.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest