Напуштају „брод који тоне“: Влада разријешила велики број секретара и савјетника, на лични захтјев

Влада је на лични захтјев разријешила секретара у Министарству за људска и мањинска права Александра Зековића као и секретара у Министарству финансија Немању Катнића, објављено је на сајту Владе.

Александар Зековић; фото: Монитор

Зековић је на ту позицију именован 25. јуна, а претходно је био на челу Савјета за грађанску контролу рада полиције.

У оквиру кадровских питања Влада је на лични захтјев разријешила и секретара у Министарству финансија Немању Катнића.

Влада је размотрила и прихватила предлоге Комисије за кадровска и административна питања и донијела рјешења о престанку мандата савјетникâ потпредсједника Владе за политички систем Љиљане Радоњић, Ђине Поповић и Алена Никезића због подношења оставки и предлоге разрјешења савјетникâ потпредсједника Владе за регинални развој Адмира Адровића, Мирсада Нурковића и Мирсада Аземовића на лични захтјев.

Констатован је престанак мандата секретара Министарства одрживог развоја и туризма Зорана Томића, генералне директорице Директората за валоризацију туристичких локалитета у Министарству одрживог развоја и туризма Наде Павићевић, генералне директорице Директората за организацију правосуђа, кривично законодавство и надзор у Министарству правде Маријане Лаковић-Драшковић на лични захтјев.

Др Милосав Анђелић је разријешен дужности државног секретара за област шумарства, ловства и дрвне индустрије у Министарству пољопривреде и руралног развоја, на лични захтјев.

Др Данилу Ћупићу, генералном директору Директората за послове надзора у Министарству унутрашњих послова и Марини Спахић, помоћници директора Агенције за заштиту природе и животне средине – руководитељки Сектора за заштиту природе, мониторинг анализу и извјештавање, констатован је престанак мандата због укидања наведених радних мјеста измјеном правилникâ о унутрашњој организацији и систематизацији Министарства унутрашњих послова односно Агенције за заштиту природе и животне средине.

У оквиру кадровских питања за предсједника Управног одбора Фонда рада, именован је Алекса Маројевић, члан Управног одбора Фонда рада, представник Уније слободних синдиката Црне Горе.

За генералног директора Директората за инспекцијске послове и лиценцирање у Министарству одрживог развоја и туризма, постављен је Александар Дајковић, досадашњи вршилац дужности генералног директора овог директората.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial