NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR: Vozač saniteta zaustavljen na Jarinju otkriva zašto nisu mogli da se vrate na KiM (VIDEO)

Printscreen/Kosovo online

Policija tzv. Kosova na administrativnom prelazu Jarinje zaustavila je danas vozilo Hitne pomoći u kojem se nalazio pacijent upućen u Klinički centar u Sjevernoj Mitrovici, sa obrazloženjem da nema pravo da prođe jer se radi o vozilu čija registracija na KM tablice je produžena poslije 10. decembra prošle godine, a ta vozila Priština sada „vodi kao neregistrovana“.

Vozač saniteta iz Sjeverne Mitrovice Milan Jovanović rekao je za Kosovo onlajn da su mu službenici Kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje rekli da je danas u 10 sati stigao dopis da se sva vozila registrovana poslije 10. decembra smatraju neregistrovanim i da je to „po Briselskom sporazumu“.

– Prvo su uzeli dokumenta i rekli da je vozilo neregistrovano i da ne može da uđe na Kosovo, i da je danas u 10 sati stigao takav dopis, da poslije 10. decembra nijedno KM vozilo više ne može da produži registraciju. Nakon toga su nas pustili, ali opomenuli da više nećemo moći da uđemo, a ni da izađemo sa Kosova – rekao je Jovanović.

On je naveo da su službenici Kosovske policije zatim iza njih vratili sva privatna vozila registrovana na KM tablice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest