Наука или „гатање“: Медицински тим УЦГ реаговао на Мугошину изјаву – Ви сте срамота за еснаф!

„Зар стотине излијечених за дан у ЦГ, не буди сумњу и код познаваоца струке и код грађана? Не, не буди Мугоша. Сви знамо да нијесте постали медицински експерти за лијечење од корона вируса, већ су избори близу. Сада сте прешли на другачији вид сагледавања највеће пошасти која је задесила планету, своја лична увјерења, убјеђења, гатање… Или сте након лудила еснафски нестојећих мјера, постали „пророк“ и видите будућност! Никада нико на овом простору, није тако унизио струку. И неће скорије. Ви сте срамота за еснаф докторе Мугоша!

Мугоша др Бобан

Медицински тим Уједињене Црне Горе реаговао је на изјаву др Бобана Мугоше у Дневнику РТЦГ.

Њихово саопштење преносимо у цјелости:

Докторе Мугоша, ми више нијесмо колеге! Ви сте након пет мјесеци од појаве пандемије КОВИД-19 у Црној Гори, напустили постулате науке, ако сте икада и били на искуствима исте.

Памти струка, како сте не тако давно, упорно тражили од колега из региона појашњење о наглом порасту броја људи који су оздравили од инфекције корона вирусом. То је био и једини разлог продужења и даље херметички затворене границе, чију цијену и даље плаћају раздвојене породице, туристичка привреда, економија и остало.

Ради јавности, само је у питању био другачији начин тестирања и прихватања смјерница од стране СЗО, наших колега. Зар стотине излијечених за дан у ЦГ, не буди сумњу и код познаваоца струке и код грађана? Не, не буди Мугоша. Сви знамо да нијесте постали медицински експерти за лијечење од корона вируса, већ су избори близу. Сада сте прешли на другачији вид сагледавања највеће пошасти која је задесила планету, своја лична увјерења, убјеђења, гатање… Или сте након лудила еснафски нестојећих мјера, постали „пророк“ и видите будућност! Никада нико на овом простору, није тако унизио струку. И неће скорије. Ви сте срамота за еснаф докторе Мугоша! Након хвалоспјева о вашем тиму, побједе над вирусом, проглашења „корона фри“ државе, новом, или истом таласу са највише заражених у односу на број становника, данас признајете пораз. „… Мирите се са ситуацијом…“, не што не знате, већ што то од вас тражи политика. То у историји никада није приличило љекару. Тражена су решења, полагани животи за пацијенте, али се није мирило, или препустало стихији. Срамно за једног љекара, за струку докторе Мугоша. Да пређете на вјеровање, помогао вам је и колегијум Предсједника Скупштине, јер вјероватно посјећујете истог видовњака.

…“У другим земљама су одржани избори можда и у горој ситуацији…“, изјавили сте. Ево коначно да се у нечем сложимо. Који је резултат данас „научниче“? У свим тим земљама, након избора имамо драстично повећање броја заражених и нажалост броја умрлих, том свједочи и струка и грађани. Зар се не учи на туђим грешкама, или желите по цијену здравља и живота грађана, да учимо на својима. Немате такав мандат, ни од овог народа, ни од струке Мугоша. Одговорност за тако нешто је само ваша, ако она вриједи уопште, а инфекција добије замах након избора.

Ту вам неће помоћи ваш нови Хипократ у лику предсједника државе и нови савјетник из области науке у лику предсједника Скупштине. Одговорност је само струке, у овом случају ваша, јер ће вам струка и судити!

Зато господине Мугоша, ако јутрос нијесте на литургији, светац је, или сте већ код своје омиљене „гатаре“, вратите се науци, скупите личне храбрости и својим ауторитетима и грађанима, кажите истину.

Коначно, ту истину дугујете и овом народу и струци, и дисаћете лакше на овај свети дан, господине Мугоша!

One thought on “Наука или „гатање“: Медицински тим УЦГ реаговао на Мугошину изјаву – Ви сте срамота за еснаф!

  1. Dr. Mugoša tvrdi da neće biti značajnijih promjena u epidemiološkoj situaciji u CG zbog održavanja izbora, što nema nikakvo utemeljenje ni u nauci ali ni u hiromantiji ili nekoj drugoj gatačkoj vještini. Da li je dr Mugoša spreman snositi odgovornost, ukoliko poslije izbora CV19 ‘plane’, kao što je planuo u susjednoj Srbiji???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial