Не смета му иживљавање над Србима: Абазовић у друштву Куртија на Вестерн Балкан Самиту у Скопљу

Вријеме читања 2 минута

Док сједи поред Куртија, који на мирне Србе свако мало шаље до зуба наоружане терористе, који провоцирају и пуцају на народ, Абазовић говори о “тровању јавног простора”, али не мисли на бојне отрове, шок бомбе и сузавце којима су Куртијеви специјалци засули српски народ јуче на Космету

“Уколико заиста желимо да наше државе постану пуноправне чланице ЕУ и да живимо у складу са европским вриједностима, морамо промијенити начин понашања. Не можемо на својим границама видјети непријатеље, већ пријатеље и партнере на задатку изградње економски јачег региона. Наш циљ је да границе буду невидљиве, да побољшамо мобилност и обновимо порушене мостове пријатељства међу државама Балкана”, изјавио је Дритан Абазовић, вицепремијер Владе Црне Горе у Скопљу гдје се одржава Wестерн Балкан Суммит.

У овој изјави Абазовића не би било ништа спорно, да поред њега на Самиту није сједио и тзв. премијер лажне државе Косово Аљбин Курти.

Дан послије насиља који су Куртијеви терористи извршили над голоруким српским народом на Космету, црногорски вицепремијер и лидер Зелене УРЕ није нашао за сходно да промукне једну ријеч осуде за језиве сцене од јуче, које су унијеле немир не само у домове измученог српског народа на Косову, нашег у Црној Гори, него код свих добронамјерних људи широм региона.

“Морамо помјерити фокус са негативних тема које свакодневно трују јавни простор, на оне које су заиста битне, а које се тичу изградње независних институција, боље дистрибуције правде, инфраструктурне повезаности, као и борбе против организованог криминала и корупције“, указао је потпредсједник Владе.

Гласно јучерашње ћутање Владе Црне Горе, њеног премијера и вицепремијера, као и огромне већине осталих партија, осим јасне реакције Демокртаског фронта, језива је и забрињавајућа чињеница.

Док сједи поред Куртија, који на мирне Србе свако мало шаље до зуба наоружане терористе, који провоцирају и пуцају на народ, Абазовић говори о “тровању јавног простора”, али не мисли на бојне отрове, шок бомбе и сузавце којима су Куртијеви специјалци засули српски народ јуче на Космету. О тешко рањеном Софронијевићу и крви је пала јуче, Абазовић опет ни слова, ни ријечи осуде.

Абазовић говори о борби против организованог криминала и корупције учествујући на Самиту са тзв. премијером државе изграђене на криминалу свјетских размјера, на крвавим злочинима УЧК, тзв. држави која метастазирала у корпуцији.

“Не можемо на својим границама видјети непријатеље, већ пријатеље и партнере на задатку изградње економски јачег региона. Наш циљ је да границе буду невидљиве, да побољшамо мобилност и обновимо порушене мостове пријатељства међу државама Балкана”, указао је Абазовић.

Све што је Абазовић изговорио морао је рећи у лице свом компањону Куртију, који је јуче још једном показао шта мисли о “порушеним мостовима пријатељствима” и шта жели српском народу на Космету: прогон и етничко чишћење са својих вјековних огњишта.

О “невидљивим границама” вицепремијер Абазовић би поред Куртија, могао и морао да приупита и албанског премијера Едија Раму шта је мислио када је прије само неки дан (опет) рекао да му је сан уједињење тзв. Косова и Албаније у једну, заједничку државу.

Извор: Борба

One thought on “Не смета му иживљавање над Србима: Абазовић у друштву Куртија на Вестерн Балкан Самиту у Скопљу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest