(НЕ)обично прољеће

Пусте улице јутрос у Беранама потврђују да се препоруке Института за јавно здравље и надлежних служби поштују. Ријетко да у центру можете стести човјека,  а ако неког и видите на улици се не задржава. Недељна испијања кафе сачекаће нека боља времена, сви се надамо да ће то бити ускоро.

Из Института за јавно здравље саопштено је да да је коронавирус потврђен код још једне особе, па у Црној Гори имамо укупно 85 инфицираних. Под здравствено-санитаарним надзором  налази се 6.278 особа.

Од данас почиње љетње рачунање времена па смо своје часовнике помјерили сат напријед.

Директор Опште болнице у Беранама, која је проглашена за Ковид болницу од стране Националног координационог тијела за заразне боести и регионални центар за сјевер, др Будимир Дабетић, казао је да је болница на чијем је челу стручно и и кадровски оспособљена да одговори овом тешком задатку и да посједује сву неопходну опрему за лијечење коронавируса.

Дабетић је истакао да беранска болница тренутно има шест респиратора и  да очекују да стигне седми. Има довољно празних кревета а сви лакши болесници отпуштени су на кућно лијечење.

Тренутно се на Инфективном одјељењу беранске Опште болнице налазе  два пацијента из Андријевице заражена коронавирусом.

У Црној Гори јутрос саобраћа се по углавном сувим  коловозима . Дуж клисура и усјека скрећемо пажњу на појаву ситнијих одрона.  Савјетујемо опрезну вожњу прилагодјену тренутном стању на путу и поштовање правила саобраћаја.

У временском периоду од 15.11.2019. године до 31.03.2020.године употреба зимске опреме је обавезна на путевима гдје је то назначено саобраћајном сигнализацијом без обзира на временске услове.

Употреба зимске опреме за сва моторна возила која учествују у саобраћају обавезна је на свим путевима уколико постоје зимски услови на путу (снијег,лед или поледица).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest