Нешто са ковидом 19 је јако чудно!

26.02.2016. Danica Grujicic, nacelnik Klinike za neurohirurgiju Klinicki centar Srbije foto: Milovan Milenkovic

Више особина новог вируса ковида 19, као и клиничка слика оболелих, наводе на закључак да је он вештачког порекла, сматра проф др Даница Грујчић, в.д. директора Института за онкологију и радиологију. Уверена је, како каже за Спутњик, да то знају и стране обавештајне службе, само је питање да ли ће неко то објавити.

Више особина новог вируса ковида 19, као и клиничка слика оболелих, наводе на закључак да је он вештачког порекла, сматра проф др Даница Грујчић, в.д. директора Института за онкологију и радиологију. Уверена је, како каже за Спутњик, да то знају и стране обавештајне службе, само је питање да ли ће неко то објавити.

Истичући да није ни инфектолог ни вирусолог, др Грујичић наводи да као клиничар и лекар који се 40 година бави куративном медицином сматра да понашање вируса корона и његово непредвидиво деловање на оболеле види као, у најмању руку, чудно.

Она подсећа да је и француски нобеловац Лик Монтање рекао нешто слично, „а он је вирусолог и зна боље од мене“.

Шта је све чудно са ковидом 19

„Вирус корона се невероватно лако преноси за капљичну инфекцију. Чудно је и да се тако брзо шири. Индикативно је и да су Кинези пронашли да напада и централни нервни систем. Нашли су га у центру за дисање у продуженој мождини. Није уобичајено ни што нагло може да дође до погоршања тока болести, као и што је потпуно непредвидиво да ли ће човек имати симптоме или не”, образлаже др Грујичић.

Даница Грујичић

Необично јој је, каже, и да рецимо снимци плућа онколошких болесника умеју да изгледају много горе него снимци оболелог од ковида 19, па опет ови први нису за респиратор.

Ништа мање је за њу чудна и изненађујућа чињеница да вирус толико дуго опстаје на металу.

„Вирус је интраћелијски организам. А ћелија не може да опстане сама. Нешто у том вирусу одржава тако дуго ћелију живом и ван организма, а то није природно”, напомиње саговорница Спутњика. По њеном мишљењу, вирус корона има неке сличности са изазивачем маларије који је такође интраћелијски, што би могло да буде и објашњење зашто пацијентима оболелим од ковида 19 помаже антималарик хлорокин.

Како каже, као да је неко искористио особине тог паразита да би направио вирус, или је пак покушавао да направи неку вакцину па се „зафркнуо“.

„Дубоко верујем да стране обавештајне службе све то знају, укључујући америчке, кинеске, израелске. Само је питање да ли ће неко то објавити или не”, каже она.

У том смислу, истиче др Грујичић, није случајно што се шире теорије завере, попут оне да је вирус дошао у Вухан кад су тамо одржане војне спортске игре.

Светска здравствена организација сматра да је вирус природног, а не вештачког порекла.

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest