Николић зна: Српски народ у Црној Гори није угрожен, нити је икад био

„МОЖДА ЈЕ ЊИХОВА ЖЕЉА ЗА ВЛАШЋУ УГРОЖЕНА“
Николић: Српски народ у Црној Гори није угрожен, нити је икад био
„Великосрпски (пећински) национализам нема везе са српским народом, већ са несрећном заблудом политичких и интелектуалних елита“, рекао је Николић


Николић, Фото: ДПС

Ако је Александар Вучић гледао интервју предсједника Црне Горе, а није му га неко злонамјерно интерпретирао, онда сигурно није могао да чује да је Ђукановић оптужио Србију, а још мање српски народ за “пећински национализам“, рекао је портпарол и посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) у Скупштини Црне Горе, Милош Николић.

Николић је реаговао на наводе предсједника Србије Александра Вучића који је казао да је са пажњом гледао наступ Мила Ђукановића на државној телевизији и питао сам се хоће ли постојати један сегмент у којем неће искључиво да се прича о Србији и посредно о њему и у којем се српски народ неће оптуживати за пећински национализам.

„Великосрпски (пећински) национализам нема везе са српским народом, већ са несрећном заблудом политичких и интелектуалних елита, које с времена на вријеме, покрећу причу о угроженом интересу српског народа широм региона, као и са вишегодишњим сном да сви Срби треба да живе у истој држави, што је давно пропала идеја, чији је покушај реализације унесрећио бившу Југославију. Узгред, српски народ у Црној Гори није угрожен, нити је икад био“, рекао је Николић.

„Међутим, ако под српским народом Вучић подразумијева њихове самопроглашене представнике, окупљене око Демократског фронта, можда је њихова жеља за влашћу угрожена, али то нема никакве везе ни са ДПС ни са њеним предсједником, већ са онима који су им кројили политичку судбину а онда процијенили да им је употребна моћ нестала. Уосталом, о томе колико су представници српског народа угрожени, можда најбоље свједочи имовински картон једног од њих, у којем је пријавио власништво над 100 непокретности и 60 аутомобила, које је тако угрожен стекао у Црној Гори“, закључио је Николић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *