Никшићанка ранила љубоморног мужа ножем па га одвезла у болницу

Никшићанки Ранки Тодоровић судиће се пред Вишим судом у Подгорици због покушаја убиства супруга Горана на којег је 26. октобра прошле године потегла нож када је на њу физички насрнуо послије седмодневних пријетњи и омаловажавања изазваних љубомором.

Складан брак Тодоровића, у коме су добили кћерку, замало је окончан трагично захваљујући Горановом такозваном пријатељу који му је недјељу дана прије инцидента ,,пријатељски“ саопштио да га супруга вара.

“Супруг се вратио са посла и почео да ме оптужује да сам га преварила, да имам љубавника комшију. Називао ме је погрдним именима. Све сам негирала, јер то није истина, али он то није хтио да прихвати. Опалио ми је два шамара. Била сам јако уплашена јер га нијесам никада видјела агресивног. Био је избезумљен”, испричала је Ранка у истрази.

Послије примљених шамара, она је утрчала у собу гдје се ћеркица играла и закључала врата.

Наредних дана њихов однос је био пун напетости. Горан је свакодневно супругу вријеђао, ударао, чупао за косу.

“Плашила сам се да будем у његовом присуству. Сво вријеме је понављао да имам љубавника и није прихватао објашњење да се ради о неистини “, тврдила је Ранка у Тужилаштву.

Након седам дана малтретирања, Ранка је одвела ћеркицу код мајке како би одрадила посао промотерке у једној продавници у Никшићу.

“Око пола један тог дана, када се Горан враћао са његовог посла кући, позвао ме и почео да говори: ,,Доћи ћеш кући, платићеш за све ово. Прељубнице, брукаш ме. Ти нијеси на послу, ко зна гдје си“. Молила сам га да престане јер нијесам могла да говорим због колега које су биле у близини. Позивао ме тог дана више пута и пријетио “, испричала је Ранка.

Када је око 16 сати завршила са послом одвезла се до мајчине куће гдје ју је чекао супруг.

На путу према кући, Горан је наставио са вријеђањем, па је чак два пута гурнуо Ранку док је управљала возилом. Са увредама Горан је наставио и пошто су ушли у кућу.

“Избјегавала сам га тако што сам ишла из собе у собу. Била сам у страху. Изгледао је агресиван. Хватала ме паника од његовог понашања. Плашила сам се да ће ме убити јер је константно понављао: ,,убићу те“, навела је оптужена.

Око 21.30 сати Горан је заспао у дневној соби гдје иначе спава када ради у ноћној смјени и захтијевао од супруге да га пробуди у двадесет до један када је требао да крене на посао.

Када је дошло вријеме, Ранка је неколико пута покушала да пробуди супруга за посао, али безуспјешно.

Када је у пет минута до један успио да се разбуди и устао почео је да хистерише.

Док се облачио, почео је поново вербално да напада супругу да га вара када он оде на посао.

“Тада ме је у нервози гађао кованицом од два еура које је извадио из џепа тренерке. Онда ме је повукао за косу, а десном руком ухватио за врат и челом ударио у десну јагодицу. Почела сам да га гурам од себе и говорим да више не могу то малтретирање да издржим и да ћу изаћи из куће “, испричала је Ранка.

Сазнање да је Ранка спремна да оде је још више разјарило њеног супруга који је узео нож са радног стола у кухињи и ставио јој га под грло.

Тада јој је саопштио да ће је прије убити него дозволити да изађе из куће.

“Плакала сам и молила да то не чини јер имамо мало дијете и да треба на то да мисли. У гурању и цимању Горану је из руке испао нож и пао на под. Тада ме ударио песницом у десно ребро. На тренутак сам изгубила дах и пала на под. Пред очима ми је све било црно и имала сам осјећај као да ћу се угушити “, навела је Ранка пред тужиоцем.

У том тренутку је, тврди, мислила да неће извући живу главу.

“Устала сам и са стола узела други нож. Док сам устајала, Горан ме је ухватио за косу и почео да вуче. Имала сам утисак да ће ми глава експлодирати и ударила сам га ножем у леђа. Тада ми је рекао: ,,Убоде ли ме то, вози ме у хитну да не умрем“, наводи се у оптужници.

И током вожње до болнице Горан је и даље вријеђао супругу и пријетио да ће му платити за све.

“Иако ми је пријетио, нијесам жељела да му се деси нешто лоше. Запријетио ми је и да о овом догађају не причам никоме јер је брука за њега и фамилију да га је жена убила ножем “, испричала је Ранка.

За неколико дана проведених у болници, Горан је, како је устврдио пред тужиоцем, схватио да је пао под утицај других људи након чега је позвао супругу Ранку и казао да му је жао због свега што се десило, да жели да сачува породицу и да су му она и кћерка све на свијету.

Тада је обећао и да никада неће дозволити ништа слично да им се деси.

Иако је случај завршио у полицији и подизањем оптужнице против Ранке за покушај убиства, захваљујући опросту и љубави брачни пар Тодоровић наставио је да живи под истим кровом.

Тужитељка: Свједочење неистинито, доказа нема

Горан Тодоровић је у истрази устврдио да је његова љубомора и малтретирање супруге Ранке довело до тога да га рани ножем.

Шта је урадила његова љубомора Горан је схватио док је лежао у болничкој постељи.

“Она је пристала да се помиримо, а овај догађај нас је још више зближио “, казао је Горан у истрази.

Међутим, тужитељка Тања Божовић сматра да је Горан Тодоровић, који има дијете са оптуженом, свјестан у како се тешкој животној ситуацији нашао па је свједочки исказ уподобио са њеном одбраном.

“Уподобљавање свједочког исказа је до те мјере очигледно да се ни у најмањим детаљима не може наћи разлика у њиховим исказима. Да овај свједочки исказ није истинит, потврђује и чињеница да нож који је Горан држао под грло оптужене није пронађен. Докази указују да је оптужена починила кривично дјело са директним умишљајем јер је била свјесна да ће убадањем ножа у леђа супруга лишити живота. Дјело је остало у покушају искључиво због правилне и брзе љекарске интервенције“, наводи се у оптужници.

Извор: цдм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest