Ниманбегу „затечен“: Влада смијенила све кадрове Албанске листе

Он сматра да њихови представници нису препознати по непотизму и непрофесионализму, те да је Влади сметало то што су они припадници албанског народа у Црној Гори. Ипак, сматра да ће вјероватно та мјеста попунити – „одговарајућим Албанцима или већ другим људима којима ће потврдити да ће поштовати Устав који у фамозном члану 79. говори и о пропорционалној заступљености мањинских народа у извршној власти“

Генци Ниманбегу

Посланик „Албанске листе“ у Скупштини Црне Горе, Генци Ниманбегу, оцијенио је да се „однос Владе према мањинским народима потврђује и кроз смјену свих кадрова Албанске листе“.

Он сматра да је и ово доказ да позив да буду дио Власти није био искрен, већ само демагошки и протоколарни.

„Лидери који чине већину, “пружили су руку сарадње” мањинама потписујући и фамозни споразум, гдје се обавезују да ће и мањине бити дио извршне власти. Јавност, како домаћа тако и међународна, највјероватније је увјеравана да ће нова власт увести нове „демократске“ принципе без реваншизма и уз поштовање професионалности, тиме је коначно размаскиран и споразум као лажни или је можда реваншизам дијела извршне власти”, наводи Ниманбегу.

Ниманбегу сматра да њихови представници нису препознати по непотизму и непрофесионализму, те да је Влади сметало то што су они припадници албанског народа у Црној Гори. Ипак, сматра да ће вјероватно та мјеста попунити – „одговарајућим Албанцима или већ другим људима којима ће потврдити да ће поштовати Устав који у фамозном члану 79. говори и о пропорционалној заступљености мањинских народа у извршној власти“.

Додаје да ће такви поступци још више јачати резерву албанског народа у Црној Гори према садашњој власти и њеним правим намјерама и тиме креирати нове и јаче политичке конфликте у Црној Гори.

“Одговорност лежи на комплетној Влади и владајућој већини, али свакако у овом случају издвајамо ресорне министре, који као да су ове потезе преузели од прва два човјека Владе, предсједника и потпредсједника Владе, који од 30. августа једно причају, а сасвим супротно раде, што потврђују и ове одлуке које су усвојили на Влади”, поручио је Ниманбегу, преноси ЦдМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *