Нисмо разговарали са ДПС-ом, вјерујемо у договор с ДФ-ом

Вријеме читања 2 минута

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић казао је да је УРА за дијалог са Демократским фронтом и да се нада да ће парламентарна већина наћи рјешење тренутне ситуације.

Истиче да нијесу разговарали са ДПС-ом о концепту мањинске Владе јер се надају да ће преговори са партијама на власти на крају бити успјешни.

Абазовић је казао да није сигуран да ли је УРА добила позив Демократског фронта за састанак.

-Нисмо до сада избјегавали дијалог, нећемо то радити ни у будуће. Морамо да сједнемо да разговарамо и да нађемо најбоље рјешење- казао је Абазовић, за портал РТЦГ

Он је саопштио да још нијесу разговарали о концепту мањинске Владе коју заговара Демократска партија социјалиста.

-Мислим да прво треба унутар владајуће већине да видимо шта су рјешења и надам се да ћемо их пронаћи. Чека нас доста тога важног у наредном периоду, гласање за бројне важне законе, па и за буџет и волио бих да  сви одговорније приступимо овој ситуацији, да не дођемо у ситуацију да опет имамо привремено финансирање или неко одбије да гласа државни буџет- казао је он.

Одговарајући на питање да ли се обратио Сједињеним америчким државама у случају Пандора папири, он је казао да је Влада направила одличне контакте са државном администрацијом САД-а.

-Дио ће се одвијати преко Националног савјеа за борбу против корупције на високом нивоу, дио против оперативног тима на чијем је челу Вања Ћаловић  Марковић, дио преко Владе. Мислим да није ту само ауто-пут него још неколико ствари везаних за борбу против корупције у наредном периоду и ми очекујемо да са нашим кључним спољно политичким партнером дођемо до конкретних ретултата- закључио је потпредсједник Владе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest