Њемачки угоститељ почео да наплаћује улаз у ресторан

Вријеме читања < 1 минут

Криза настала услијед пандемије и рата у Украјини донијела је велика поскупљења која тјерају многе на разне идеје како би опстали.

Фото: Pixabay

Тако је један угоститељ у њемачкој покрајини Сјеверна Рајна-Вестфалија почео да наплаћује улаз у свој ресторан. Према извјештају јавног сервиса WDR, гости ресторана једног њемачког ресторана, уколико желе да уђу у њега морају да плате три еура улаз.

Ово је први угоститељ који је почео да наплаћује улаз гостима који желе нешто да конзумирају код њега, а ову мјеру образлаже растом цијена.

“Драги гости, због екстремног раста трошкова набавке, особља и енергије натјерани смо да наплаћујемо улаз по госту у висини од три еура”, написао је на свом сајту.

У изјави WDR-у власник локала Хорст Ингендорн је рекао да примјећује да цијене расту свакодневно и да је морао да реагује. Цијена меса је, према његовим ријечима, порасла за око 50 одсто, поврћа за око 30 процената, а за маст за пржење већ плаћа дуплу цијену.

“Умјесто да промијеним јеловник и код неких ствари, гдје није потребно, повећавам цијене, одлучио сам се да наплаћујем три еура по госту”, објаснио је он.

Рекао је да су гости позитивно реаговали на његову мјеру и да разумију што је тако нешто увео.

Извор: цдм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest