НКТ стао у одбрану Вељовића: Ко разумије, схватиће

Након што је директор Управе полиције пријетио вјерницима, свештенству, монаштву и владикама СПЦ, а своје тврдње правдао наводним „кластером од 70 људи који су били на вјерском окупљању“, огласило се и чувено Национално координационо тијело.

Након што су прогласили Црну Гору првом Корона ФРИ земљом, честитали једни другима у јавном обраћању, данас су имали још један задатак – одбранити Вељовића.

Vlada Crne Gore@VladaCG

#NKT: S obzirom na tvrdnje kojima se pokušava osporiti današnja izjava direktora @PolicijaCG i člana NKT saopštavamo da je na više sjednica NKT iznošena procjena @ijzcg da je oko 70 inficiranih osoba prisustvovalo vjerskim okupljanjima, a nije bilo povezano na drugi način. 1/2

Погледај слику на Твитеру

Они су, наравно путем Твитера, саопштили:

С обзиром да су се у јавности појавиле тврдње којима се покушава оспорити истинитост данашње изјаве директора Управе полиције и члана Националног координационог тијела за заразне болести Веселина Вељовића о епидемиолошкој опасности које носе вјерска и друга јавна окупљања с обзиром на чињеницу да је један кластер инфицираних корона вирусом потекао са вјерских окупљања ради потпуног и истинитог информисања јавности саопштавамо: НКТ је, у оквиру редовних извјештаја Института за јавно здравље о епидемиолошкој ситуацији, у више наврата на сједницама, а посљедњи пут на сједници одржаној 2. јуна, анализирало и опасности које проистичу из јавних окупљања. У оквиру извјештавања у више наврата је на сједницама НКТ изнијета процјена Института за јавно здравље да је око 70 обољелих особа током епидемиолошког истраживања изнијело податке који су указивали да су присуствовале масовним окупљањима вјерника. Ријеч је о особама које нијесу биле на други начин повезане. Јавна окупљања представљају догађаје од највишег епидемиолошког ризика што не само да је редовно саопштавало НКТ већ су то саопштавале и здравствене и друге власти многих држава и нашег региона и широм свијета.“

Поставља се логично питање – гдје су тих 70 особа? Колико је под надзором због њих? Зашто помињу тек када је директор полиције јавно пријетио?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest