Нова хајка на Новака: Светски новинари напали Ђоковића због Адриа тура

Најбољи тенисер света се нашао на удару представника седме силе због начина на који је организован Адриа тур, који се данас и сутра одржава у Београду

 Новак Ђоковић фото: AP Photo/Darko Vojinović

Новак Ђоковић фото: AP Photo/Darko Vojinović

Хајка светски новинара на Новака Ђоковића не престаје.

Тек што су утихнуле критике због избора гостију и тема у Инстаграм лајвовима током карантинских дана узрокованих пандемијом вируса корона, најбољи тенисер света се нашао на удару представника седме силе због начина на који је организован Адриа тур, који се данас и сутра одржава у Београду.

– Играчи прозивају предложене безбедносне мере на Ју Ес Опену, кажу да можда неће играти… Али су океј с тим да играју пред пуним трибинама, огромним бројем малишана на Дечјем дану, ту су и загрљаји, блискост приликом давања интервјуа, селфији… Ја, заправо, не могу да верујем у оно што видим – написао је новинар из Сијетла Ник Мекарвел, на чији твит се надовезао његов колега из „Дејли Мејла“ Мајк Диксон.

– Ако српске власти сматрају да су онакви услови за публику безбедни, то је онда свакако њихова одлука. Али је заиста ‘изненађујуће’ да страни играчи, који само што су допутовали, грле једни друге, буду онолико близу, док истовремено страхују од УС Опена.

Амерички новинар Бен Ротенбгер такође се јавио са својим коментаром.

– Гледам колико су људи близу и како се грле на Адрија Туру и помало заборавимо због чега тај турнир уопште постоји. Надам се да ће све проћи како треба, али гледати толику гужву ме чини нервозним у јуну 2020. године – написао је Ротенберг, док је Стујарта Фрејзера, новинара британског „Тајмса“, посебно шокирао егзибициони дубл меч Новака Ђоковића и Јелене Јанковић против Ненада Зимоњића и Олге Даниловић.

– Да, ово је снимак од данас, и није са друге планете. Ђоковић (о присуству публике) каже: ‘Имамо другачије мере у Србији него у Сједњеним Америчким Државама. Није на мени да доносим одлуке о томе шта је добро, а шта лоте у здравственом смислу. Пратимо оно што нам власти у Србије (о томе) кажу.

Подсетимо, Новак се у четвртак нашао на удару потпредседника Тениског савеза Немачке Дирка Хордорфа који је потом обрисао свој „твит“.

– Забава и фудбал у Београду, али као председник Удружења тенисера није имао времена да присуствује видео позиву с осталих 400 тенисера. И све после поруке у којој се јасно противи наставку УС Опена. О Боже – написао је Хордорф.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest