Извесна побједа: Новакови адвокати поднели доказе суду

Ово би могао да буде велики корак ка победи Новака Ђоковића пред викторијанским судом након велике неправде која му је учињена.

Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић био је заражен коронавирусом 16. децембра 2021. године, пре око само 20 дана, стоји у документима који су приложили његови адвокати у суду, а на основу којих је добио медицинско изузеће за улазак у Аустралију.

Сматра се да би то могло да промени ток и помогне најбољем српском тенисеру да „победи“ на суду, преноси ББЦ.

– Датум првог позитивног ПЦР ковид теста био је 16. децембар – кажу адвокати Новака Ђоковића.

Подсетимо, Новак је ушао у Аустралију на основу медицинског изузећа које су му доделила два независна медицинска тела, а која су му допустила да се надмеће на Аустралијан опену. Према, како се тада мислило, важећим правилима, било је довољно да је особа прележала ковид након 31. јула 2021. године или да је у том моменту имала заразу коронавирусом.

Међутим, касније је откривено да су организатори првог Гренд слема направили велику грешку, односно да нису информисали тенисере о променама које је увела Федерална влада у новембру, а која је тада „повукла“ ове чланове из свог правилника.

Додатни проблем прави чињеница да и дан данас на сајту Владе Викторије стоји да тенисери могу да добију медицинско изузеће уколико су прележали ковид у последњих шест месеци или га имају у тренутку када су желели да приме вакцину против ковида.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest