НОВАК САВЛАДАО ЗВЕРЕВА: Ђоковић у полуфиналу – Србин је господар Мастерса у Лондону!

Вријеме читања 4 минута
НОВАК САВЛАДАО ЗВЕРЕВА: Ђоковић у полуфиналу - Србин је господар Мастерса у Лондону!
ОДЛИЧАН тениски меч приредили су нам Новак Ђоковић и Александар Зверев. Србин је славио са 2:0 (6:3, 7:6 (7:4)).

Новак је веома добро почео меч. Из прве је направио брејк, потом повео и са 3:0, како се будио Немац Ђоковић је наставио са добром игром и добио сет са 6:3. 

Доста другачија слика у другом сету. Новак није имао решење за сервисе Зверева. Преко 20 асова је имао Зверев. Ђоковић једноставно није могао да га прочита, тако је било све до тај-брејка који је добио Новак Ђоковић. 

Овом победом Србин се пласирао у полуфинале Завршног Мастерса у Лондону. 

ДРУГИ СЕТ 6:3, 7:6 (7:4)

ТАЈ-БРЕЈК 7:6 – Ас Зверева на почетку тај-брејка, уследила је грешка Ђоковића, те је Немац имао 2:0. Изашао је након дуже размене Зверев на мрежу, пустио је Новак пасинг шот за 2:1. Прави Ђоковић мини-брејк (2:2). Поново је уследио фантастични сервис Зверева (2:3). У битном тренутку Ђоковић сервира ас (3:3). Преокренуо је Новак у тај-брејку. Два поена предности за Ђоковића (5:3). Леп бекхенд Зверева који смањује заостатак за Новаком (5:4). Уследиле су две меч лопте за Новака. Искористио је прву. 

6:6 – Ђоковићеви снажни сервиси мучили су Зверева. Успева Србин да сачува сервис

5:6 – Немац наставља са одличним сервисима. То му је још једном донело лак гејм. Ђоковић сервира за останак у сету. 

5:5 – Веома битан гејм за Ђоковића, имао је Новак 40:0, али није успео одмах да реши Зверева, већ је дозволио да се уђе у игру на разлику. Долази Србин ипак до новог гејма. 

4:5 – Ласерски прецизни сервиси Зверева, одлично сервира, Ђоковић на почетку гејма да га прочита. Рутинска игра Немца. Треба истаћи податак да је до сада имао 20 асова Зверев. 

4:4 – Почео је наш тенисер са два освојена поена, изгледало је да ће коначно после дужег времена доћи лако до гејма, али је одговорио Зверев. Ипак, до гејма долази Новак. 

3:4 – Поново треба напоменути добар сервис Немца. Игра на ивици ризика, брзина првог и другог сервиса не одступају много, а Новак тренутно нема одговор за то. 

3:3 – Веома тежак гејм за обојицу. На крају успева Ђоковић да га добије.  

2:3 – Две брејк лопте за Новака. Спасао је Зверев обе брејк лопте. Потом је уследила неизнуђена грешка Ђоковића. Пропустио је две лепе прилике Ђоковић. 

2:2 – Нова брејк лопта за Зверева након нешто лошијих сервиса Србина. Није му Новак дозволио да је искористи, игра се на разлику. Најдужи гејм у досадашњем току меча припао је нашем тенисеру. 

1:2 – Зверев све бољи на свој сервис. У другом сету знанто динамичнији тенис обојице тенисера. 

1:1 – Уследио је идентичан одговор Ђоковића. 

0:1 – Зверев све боље сервира, брзе и прецизне лоптице помогле су да без превише труда добије први гејм другог сета.  

ПРВИ СЕТ 6:3

6:3 – Након 33 минута игре без много проблема је Новак добио први сет. 

5:3 – Сачувао је Зверев свој сервис, те ће српски тенисер морати на свој сервис да потврди први сет. 

5:2 – Тек у седмом гејму Новак је имао проблема на свој сервис. Први пут Зверев има две брејк лопте. Прву није искористи. Одличан винер Ђоковића након сервиса. Подједнако добар био је и други. Када је било тешко уследио је одличан сервис Ђоковића који на крају добија гејм. Сервираће Зверев за останак у сету! 

4:2 – Поново Немац добар на свој сервис.

4:1 – У овом тренутку гледамо атомски тенис. У петом гејму виђена је невероватна размена двојице тенисера. Повео је Новак са 30:15. Наставио је са јаким и прецизним сервисом, те увећава своју предност. 

3:1 – Коначно се пропудио Зверев и успео да добије гејм нулом. 

3:0 – На терену у овом тренутку постоји само српски тенисер. Зверев ни у једном тренутку не парира Новаку. Потврдио је Новак брејк у протеклом гејму. Требало бу је само девет минута да стигне до ове предности. 

2:0 – Одлична дефанзива Новака Ђоковића довела је до тога да има три брејк лопте. Није искористио прву. Након дупле грешке Новак долази до првог брејка. 

1:0 – Без много проблема је Ђоковић добио свој сервис и успешно отворио меч.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest