Новаково велико срце: Ђоковић причао шта значи тријумф против Хрвата

Спортски судари Србије и Хрватске су увек више од самог спорта. Да ли се ради о кошарци, фудбалу, рукомету, тенису… све иде у други план

Спортски судари Србије и Хрватске су увек више од самог спорта. Да ли се ради о кошарци, фудбалу, рукомету, тенису… све иде у други план.
Савладати комшију је некада важније од саме медаље, па се тако направила и атмосфера пред полуфинале Дејвис купа.

Меч је на програму у петак од 16.00 часова у Мадриду, а једно је сигурно да ће Марин Чилић и Новак Ђоковић укрстити рекете, док су друге табле у обе селекције у магли.

Уједно, та прва табла би требала да буде сигуран бод за „орлове“, јер нас представља најбољи тенисер свих времена, који је господски причао о ривалству дрве државе

Ривалство је велико, ми смо комшије. Увек је то неки додатни притисак, мотив, притисак, обе земље желе победу. Без обзира шта се догоди на терену, оно шта је битно јесте да постоји поштовање и пријатељство на терену и ван њега. Сигуран сам да ће оба тима дати све за победу. Није у питању само победа на талону, већ и то што играмо једни против других, обема репрезентација то много значи“, рекао је Новак Ђоковић након сусрета са Казахстаном, преносе Новости.

Поручио је да Чилића добро познаје, да је Гојо једно од изненађења турнира, додавши да њихов дубл, најбољи на свету, добија скоро све мечеве које игра – и то лако.

„Хајде да видимо шта ће се десити, надам се да ћемо добити тај први сингл. Имамо дан за одмор, дан је дуг. Када нисте на терену, емотивно сте ту, навијате, подржавате сународнике, стварно је разлика велика. Лепо је када имате дан више да се одморите и да скупите енергију“, рекао је Новак и додао:

– Имамо добру хемију, можемо да победу и то нам је циљ, веома смо мотивисани“, рекао је најбољи тенисер света, кога је АТП поново прескочио да номинује за фер плеј играча године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest