НОВЕ МЈЕРЕ – Боровинић Бојовић: ДОЗВОЉЕН међуградски саобраћај викендом; ДОЗВОЉЕН улазак у ЦГ без тестирања

Продавнице ће радити као и досада од 7-20 часова. Исто радно вријеме имаће и кафићи, који и даље неће имати могућност организовања „живих“ свирки и ди-џеј забава

Јелена Боровинић Бојовић

Представници Министарства здравља и Института за јавно здравље, на конференцији за новинаре која је почела у 15 часова, говорили су о мјерама за сузбијање ширења коронавируса, али и о резултатима мјера које су биле на снази до данас.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић казала је да је дозвољен међуградски саобраћај викендом, као и улазак у Црну Гору без обавезе тестирања на коронавирус.

Продавнице ће радити као и досада од 7-20 часова. Исто радно вријеме имаће и кафићи, који и даље неће имати могућност организовања „живих“ свирки и ди-џеј забава.

Она се захвалила грађанима који су у вријеме празника испоштовали мјере и на тај начин дали немјерљив допринос у борби против короне. Истакла је и да, заједно са надлежним, покушава да пронађе модел да се дјеца врате у школе, а да се онлајн настава сведе на минимум.

Грађанима је захвалио и директор Института за јавно здравље Игор Галић.

Министар Јаков Милатовић истакао је колико ће нове мјере благотворно утицати на економију Црне Горе, апострофирајући чињеницу да је усљед затварања граница државни буџет ускраћен за око 450 милиона евра.

Милатовић је нагласио и да туристи неће доћи у Црну Гору, уколико немају повјерења у здравствену политику земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest