Нови спот плесног клуба Дуга

У сусрет петој сезони „Ла Каса де Папел“ коју сви жељно ишчекују, Плесни клуб „Дуга“ из Берана је снимио спот према мотивима ове планетарно популарне серије који је објављен данас.

Плесни клуб “Дуга” је једина плесна школа на сјеверу Црне Горе који се за 12 година постојања истакао на међународним и домаћим такмичењима.

Фото: Плесни клуб Дуга

Ове талентоване младе чланице групе су биле полуфиналисткиње такмичења талената “Више од игре“ и представнице Берана на такмичењу “Црна Гора у ритму Европе”.

Поред 70 пехара за кореографије, ПК“Дуга” је добитник и признања за развој културе и умјетности у Беранама, која се додељује поводом Дана општине 2017.године, а препознат је и по екранизацији кореографија у чему се огледа њихова јединственост.

Нови видео спот Плесног клуба „Дуга“ објављен је данас на YouTube kanalu N motion.

Аутор пројекта је Нина Рмуш, кореографкиња ПК „Дуга“ која је режирала и писала сценарио за плесни спот.

О томе одакле је добила идеју за снимање спота, атмосфери која је владала приликом снимања и о томе ко им је помогао у реализацији овог музичког пројекта, разговарали смо са Нином, која је још увијек под утисцима финалне верзије спота.

“Након одгледаних четири сезоне „Ла Каса де Папел“ у пар дана за вријеме локдауна, пуно креативне и стваралачке енергије је акумулирало и било је питање времена када ће се изродити ново остварење. Пресрећна сам што су се коцкице склопиле непосредно прије петог серијала ове популарне серије и сада можемо сви да уживамо у нашој плесној верзији „Ла Каса де ла Данса.

У пројекту је учествовало 20 плесача/глумаца који су активни чланови Плесног клуба „Дуга“. Припреме на споту су трајале недељу дана, увјежбавање кореографије, рад на глуми, костимографија и сценографија. Спот је снимљен за неколико сати на једној локацији у комплексу бивше фабрике „Целулоза“ на Рудешу у Беранама. Спот је подржан од стране Општине Беране – Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, Туристичке организације Беране и привредника из Берана. “

Она се посебно захвалила свима који су помогли да овај спот угледа свјетлост дана, а највећу захвалност дугује својим играчима.

“Хвала мојим најдражим плесачима на које сам неизмјерно поносна и без којих пројекат не би могао бити реализован: Јелена Бабовић, Ивона Ђукић, Софија Мартиновић, Николија Пешић, Клара Ђукић, Јована Коматина, Јана Спалевић, Анабела Шуњевић, Ена Ђукић, Ђани Бериша, Анђела Марсенић, Јана Дробњак, Душица Дакић, Софиа Ђекић, Нина Цимбаљевић, Самија Имери, Ана Ковачевић, Наталија Губеринић. Yоу’ре симплy тхе бест!“, поручила је Нина Рмуш.

One thought on “Нови спот плесног клуба Дуга

  1. Najpre – pohvale za rad i trud, to ne treba poricati, treba nešto snimiti, otpevati, napisati, sve to treba pozdraviti, najlakše je napadati. Međutim, pošto se radi o grupi koja se predstavlja kao uspešna – ovakvih spotova i grupa postoji na milione u svetu, ali i na našim bivšim prostorima. Ideja sa partizanskom pesmom sve govori, žal za fabrikama koje su nas i dovele do ove propasti, imitacije harlemskih budalaština. Čekam, kao potomak beranske porodice koja živi u Beogradu, da se radujem nekoj pravoj umetničkoj grupi iz Berana, koja će prikazati spoj modernog i našeg folkora i muzike, a odigrano po pravilima umetničkog plesa. To i ne znači da se ne radujem ovim devojkama i momcima i da ne pozdravljam njihov napor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest