Нови ударац на главну привредну грану

Превише случајности да би било случајно!

Jедном кријумчари увијек кријумчари. У Црној Гори све функционише на принципу да сви се видимо и знамо, осим наших званичника, који нам креирају слику да вјерујемо њима, а не никако сопственим очима на оно што се тренутно дешава.

На броду  „Будва“, у  луци у Хамбургу у Њемачкој, који плови под црногорском заставом а који припада државном предузећу „Барској пловидби“ заплијењено 500 килограма кокаина. На то сазнање директор „Барске пловидбе“, Тихомир Мирковић бијаше „затечен“ и „изненађен“: Вјеровао сам да се овакве ствари не би требало десити на бродовима који вију црногорску заставу, наша посада је тамо – нагласио је он. За ово кривично дјело ухапшен је извесни Милан Радуловић, који је по писању медија, рођени брат Драгана Радуловић шефа обезбеђења на аеродрому у Подгорици. Поменути господин је познат у јавности као високи функционер социјалдемократа, партијски активиста СД-а, био је и начелник комуналне полиције Бар, па је тако једно вријеме и примао двије плате као заслужни партијски војник.

Сјетићемо се, да је садашњи предсједник Скупштине, а тадашњи министар саобраћаја, Иван Брајовић, кумовао броду „Будва“ и тада пожелио мирно море броду који плови под црногорском заставом. Мирно море или срећно и берићетно превозили оно што су превозили сами закључите шта им је пожелио тада министар Брајовић. Ништа чудно ништа необично за нашу Црну Гору.

Сјетићемо се како је „наш“ предсједник, премијер, господар и власник Црне Горе „успјешно“ шверцовао цигарете дужи низ година. Да би избјегао кривицу јер је италијанско тужилаштво покренуло случај против њега, продаје своје грађане и постаје слуга страним интересним групама, којима и дан данас (на нашу жалост) испуњава сва наређења јер је уцијењен.

Знате ли за шта служи АНБ (агенција за националну безбједност) Црне Горе? Они постоје да би контролисали шверц у Црној Гори и између граница наше земље. Гдје се зна тачно како се остварени профит дијели 30% њему, 30% буџет, 30% црни фондови за изборе и 10% људима који раде то што раде. То је наравно званично незванична информација као и тренутно што је ванредна ситуација а није ванредно стање, јер код нас све функционише на том принципу.

Откри ли наша полиција у контејнеру у „Луци Бар“ у Бокановим бананама 40 килограма кокаина? Да ли је ко ухапшен послије двије године? Не. Они су се само мало играли, међусобно, јер се неко из истог круга пуно заиграо па да га ови други мало спусте на земљу. Ми знамо кога и због чега. А ви народе тапшите и гледајте како се играју са вама.

Посјетићемо се прошле године, такође у априлу, војног брода „Јадран“, за шверц 56 кг кокаина ухапшен је подофицир Војске Црне Горе. На ту информацију министар Бошковић је такође био  „изненађен“ и „увређен“ – што би Шојић рекао.

Сјетићемо се и скандала из 2015. године када је у дипломатској пошти, упућеној из Подгорице, а која по Бечкој конвенцији не подлијеже царинском нити другом прегледу, такође у Њемачкој откривен шверц 200 килограма недозвољене супстанце. Тадашњи министар иностраних послова и европских интеграција такође, „зачуњен“ и „изненађен“, наложи истрагу. Они заборавили ми нијесмо!

Сумирајући ствари закључујемо да је „учитељ“ слабо подучио своје „ђаке“. Јер док је он то радио пошиљке нису падале тако лако, па га молимо да предузме од дјеце кормило или да им додатно одржи још пар часова да им се ово више не дешава. Јер црногорска јавност има утисак, да на нашим бродовима превозимо само цигарете, хероин, кокаин и по неку банану да прекрије мирис.

Дакле они ће и даље бити „затечени“, „изненађени“, „зачуђени“ можда неки и „увријеђени“, а ви драги читаоци и даље тапшите и затварајте очи ако мислите да добијете трећи пакет мјера Владе Црне Горе.

Јован Синановић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest