Нововић да отвори случај Бећировића: Како су Ћоћо и Меденица пазарили земљиште у Колашину

У данима који су пред нама, испливаће и да ли је и ко, заустављао да то учини бивши ГСТ Миливоје Катнић

Medenica
Бећировић и Меденица

„Бизнисмен“ Зоран Ћоћо Бећировић рекао је да је пријатељ са тадашњом предсједицом Врховног суда Весном Меденицом и да је лично он, са њом разговарао о куповини земљишта у Колашину.

То је рекао прије пар година у судници подгоричког Основног суда, у поступку који је покренуо против Мреже за афирмацију невалдиног сектора (МАНС), Вијести и Дана.

Бећировић и његова компанија „Caldero Trading LTD“ тужбу су поднијели након што је МАНС објавио, а Вијести и Дан пренијели текст – да је предсједница Врховног суда Весна Меденица, четири године од надлежних органа крила информацију о послу склопљеном са колашинским бизнисменом, из којег је приходовала близу 139 хиљада еура.

Ја јесам породични пријатељ са г-ђом. Весном Меденицом, али ме од стране тужених нико никада није питао да ли сам ја породични пријатељ са г-ђом. Весном Меденицом. Ја сам у медијима говорио да сам породични пријатељ са г-ђом Весном Меденицом, али не могу да се сјетим гдје сам и када то поменуо. Ја сам лично разговарао и преговарао са г-ђом Весном Меденицом у вези куповине предметног земљишта. Ја се бавим куповином и продајом земљишта и у Колашину имам преко 3,5 милиона квадрата земљишта, а мало је Колашинаца који ми нијесу продали земљу„, рекао је Бећировић.

Рекао је и да је пуно пута до сада у „заједничкој спрези измеду тужиластва, посебно Специјалног и мафијашких медија и ове организације“ био предмет истраге, али да никада није дошло до покретања поступака, па није кривично осуђиван.

Тврдио је да није криминалац, да се не бави никаквим криминалним пословима, прањем пара и да није контроверзни бизнисмен.

Медије и МАНС оптужио је да су му текстовима причинили штету – тако што је дошло до губитка пословних партнера, проблема са страним банкама…

Ипак, након најновијих дешавања, те хапшења бивше предсједнице Врховног суда, главни специјални тужилац Владимир Нововић, би свакако требало, кад то није пошло за руком Катнићу, који се на изненађење многих био „устремио“ на Бећировића, да отвори случај колашинског бизнисмена и пријатеља Весне Меденице.

У данима који су пред нама, испливаће и да ли је и ко, заустављао да то учини бивши ГСТ Миливоје Катнић.

IN4S

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest