НСД: Абазовић и Радуловић ћутали док је Растодер вријеђао СПЦ И Српски народ

Вријеме читања 2 минута

У петак је, како јављају медији блиски бившем режиму, у Њујорку, предсједник Бошњачког савеза Црне Горе Есад Растодер жестоко критиковао потпредсједника Владе Дритана Абазовића, министра вањских послова Ђорђа Радуловића и савјетника потпредсједника, Филипа Аџића.

Делегација Црне Горе, која у Њујорку борави о трошку грађана, мирно је одслушала увреде које је овај ДПС-ов активиста, под окриљем Бошњачког савеза, упутио већинској Црној Гори вријеђајући српски народ и СПЦ, оптужујући их на један бруталан начин уличарским језиком мржње и шовинизма.

Свима је јасно да је бивши режим извор сваке мржње и непочинства и препрека помирењу у Црној Гори, па зато чуди шта је делегација Владе тражила на овом састанку. Ако је била потреба да у некој њујоршкој кафани добију подршку окупљеног друштва да ДФ не уђе у реконструисану Владу добили су је, али се питамо да ли је то пут ка стабилизацији прилика у парламентарној већини и Влади.

Ако је обилазак америчких кафана био један од циљева Абазовићеве посјете, предложиће им ДФ двадесет других кафана у Чикагу и на десетине других широм Америке, гдје ће им окупљено друштво свашта рећи због тога што је ДФ до сада био искључен из Владе.

Од овог састанка су прошла два дана, а још нико се од представника мањинских народа и такозваних грађанских партија из опозиције није огласио и оградио од шовинизма и национализма предсједника Бошњачког савеза, а надамо се да ћутање није одобравање.

НСД и ДФ оштро осуђују овакав наступ Есада Растодера и остају при ставу да Црној Гори никада није била потребнија политичка стабилност и помирење, да је реконструкција Владе и стабилност парламентарне већине једина брана све агресивнијој кампањи бившег режима, који је ову државу за протеклих тридесет година толико осиромашио и подијелио да ће бити потребно много знања и мудрости да се санирају све штете које су настале.

Мањинским народима још једном позив да се извуку из раља ДПС-а, да прихвате понуду парламентарне већине и да у интересу свог народа узму учешће у креирању друштвено-политичких кретања, а не да у рукама ДПС-а и сателита буду средство дестабилизације политичких прилика у Црној Гори.

One thought on “НСД: Абазовић и Радуловић ћутали док је Растодер вријеђао СПЦ И Српски народ

  1. Da li je ovo potomak onoga Rastodera sto je klao srpsku djecu po Velici. Krivokapicu pod hitno da se ovaj fasista uhapsi.Izgleda oni sa siptarima hoce da uzmu C.G.i sebe proglase crnogorcima. Da to bude dzamahirija
    A ti Radulovicu dosao kod siptarije.tako da mnoji od tih kod koji ste bili popljuvase SPCi pravoslavni narod. Navuce te Dritan siptat, ti da si imao dostojanstva odmah bi izasao iz te siptarsko dzamahirijske kafane. Dritko da li si posao u SAD da zastupas i posjecujes ove zulumcare
    Medu njima ima i onih koji su bili radnici u Zutoj Kuci..Ai smo ti platili put nijesu albanci. Vidi se za koga ti radis , sve ispod zita
    Nista nemojte narode da vjerujete sipcu. Da.li bi on u jednu Hrvatsku mpogao biti podpredsjednik? Niksda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest