ОБЈАВЉЕНА ОДЛУКА: Управни суд одбио тужбу организатора „Европрајда“

   

УПРАВНИ суд одбио је тужбу организатора „Европрајда“ којом се оспорава одлука МУП-а да се шетња у оквиру ове манифестације, планирана за данас у Београду, забрани.

Управни суд објавио је на сајту одлуку у којој се наводи да је одбијена тужба организатора „Европрајда“ поднета против МУП-а Србије због одлуке да се забрани шетња предвиђена у оквиру ове манифестације.

„Имајући у виду све наведено и цитиране законске одредбе, правилно је, по оцени суда, тужени орган оспореним решењем, без повреде правила поступка од утицаја на решење ове управне ствари, одбио жалбу тужиоца као неосновану, правилно налазећи да је првостепени орган одлучне чињенице утврдио потпуно и несумњиво и на утврђено чињенично стање правилно применио прописе на које се позвао. Ово стога што је у законито спроведеном поступку утврђено да, поводом предметног јавног окупљања (шетње), постоји опасност од насиља, уништавања имовине или других облика нарушавања јавног реда у већем обиму, што је један од законом прописаних основа за забрану окупљања. За своју одлуку тужени орган је дао довољне и на закону засноване разлоге, које у свему прихвата и овај суд“, наводи се између осталог у одлуци Управног суда.

МУП Србије забранио је претходно шетњу из безбедносних разлога и одбацио жалбу организатора „Европрајда“ на ову одлуку.

МУП такође из безбедносних разлога није одобрио ни окупљање у знак протеста против одржавања ове манифестације у Београду.

Новости онлајн

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest