Објављене прве сцене из остварења „Олуја“

Вријеме читања 2 минута

Филм и серија „Олуја“, који обрађују тему једног од највећих српских страдања у новијој историји, добио је свој први званични тизер видео сачињен од потресних сцена.

Фото: Printscreen

Први кадрови у тизеру објављеном на Јутјубу прожети страхом, тугом, неизвјесношћу и храброшћу, потврђују намјеру редитеља и сценаристе Милоша Радуновића да кроз овај филм и серију ода почаст судбинама обичних људи који су кроз историју највише пропатили, а због политике остали занемарени, саопштено је из агенције „New media“.

Снимање филма и серије „Олуја“ продукцијске куће „Омега продукција“ почело је у јулу, а екипа се тренутно налази у другој половини снимајућег периода.

Премијерно приказивање филмског остварења очекује се у децембру, док би серија сачињена од 12 епизода требало да крене са емитовањем у марту 2022. године.

У саопштењу је наведено да су глумци, међу којима су Јово Максић, Златан Видовић, Новак Билбија, Марија Пикић и Јелена Човић, изванредном глумом и у овом кратком сегменту који је приказан успјели су да пренесу снажне емоције на публику и на адекватан начин најаве једно историјски важно филмско остварење какво је „Олуја“.

– Изузетно сам поносан на екипу са којом сарађујем на овом пројекту. Ријеч је о врхунским глумцима који су веома емотивно доживели рад на овом филму и у потпуности му се посветили. Имамо огромну одговорност али даћемо све од себе да заједничким снагама испричамо причу достојну патње свих оних који су 1995. преживели голготу – истакао је Радуновић.

Колоне људи избјегле су у Србију током операције „Олуја“ која је трајала од 4. до 9. августа 1995. године. На хиљаде људи је убијено и нестало, око 250.000 протјерано, а ово је први пут да српска кинематографија покрива тему страдања Срба у том периоду.

– Није ми био циљ да се бавим политиком, већ да прикажем страдање нашег народа које је стално занемарено. Прелако заборављамо своје жртве и право је вријеме да се коначно бавимо њима. Желим да све те људске приче остану записане, да их отргнемо од заборава. Треба да се зна да је тај народ живио на тим просторима и да им се десило нешто страшно – закључио је Радуновић.

Извор: РТРС

One thought on “Објављене прве сцене из остварења „Олуја“

  1. Samo bježe, iz Hrvatske, Bosne, iz Srbije ( s Kosova), a mi trči ko stoka da se bijemo za njih. Oni po Srbiji i Crnoj Gori bogatstva, a mi slikaj se. Mi smo budale. Da su ostali i da su se bili ne bi se svijet umiješao i ne bi bilo NATO snaga, legije stranaca i ostalih plaćenika, ustaške vaške i ne računam, jer kad su sami onda su najbjednije kukavice, isto ko šiptari, jaki samo kad su uz sile. Siguran sam ako se napravi prava mladost, bez droge, komunizma, s razvijenim patriotizmom, prava vojska, da ćemo vratiti sve te krajeve. Kad ih dobro izmuzu Ameri, onda će ih predati nama. A onda pamet u glavu i zna se kako treba da se vlada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest