ОЧЕКУЈУ ВИШЕ ПРИХОДЕ ОД ПЛАНИРАНИХ Због наплате путарине гужве на рампама ауто-пута

Наплата путарине на ауто-путу „Принцеза Ксенија“ почела је јуче, када је рампе прошло дупло мање аутомобила него првог дана отварања аута-пута

Више је возила која пролазе из правца Колашина за седам одсто у односу на супротан смјер. И док возачи путничких аутомобила не жале новац за путарину, возачима камиона, како су нам потврдили, од Подгорице је исплативије да иду кроз Платије.

Иако су га многи прогласили најскупљим ауто-путем, не само по изградњи већ и путарини возачи не жале 3,5 еура

Да је тако потврђују и подаци Монтепута. Ипак, дупло више је возача искористило прилику да вози ауто-путем бесплатно. Више се путује ка Подгорици него према Колашину.

„На дан отварања ауто-пута 14. јула прошло је око 18 хиљада возила, јуче 7.613. Али првог дана био је празник, било је бесплатно. Приблизан је број аута и из правца Колашина и из Подгорице, ту је око 500 возила разлике више из правца Колашина ка мору. Исто је и са камионима, имали смо 275 камиона из правца Матешева а 100 из правца Подгорице. Више камиона иде ка центру“, казала је директорица сектора финансија у Монтепуту Саша Кликовац.

То је зато што је рачуница возача камиона другачија. Осим 17 еура за путарину, велики успон подразумијева и већу потрошњу горива.

И док ауто-пут већина бира како би уштедјела вријеме, јучерашња, али и данашња гужва на наплатним рампама изазивала је нервозу. Из Монтепута објашњавају да је разлог томе процедура наплате.

„Ако смо увели наплату значи да се мора обрадити рачун, вратити кусур, док банковна картица одради обраду, 10 секунди нам је просјечно вријеме за обраду наплате“, додала је Кликовац.

А наплата од јуче показује да би такав тренд могао да премаши све пројекције.

„Ми смо планирали око 4,4 милиона финансијским планом, ако је судити по првом дану ми очекујемо приход од око 5,5 милиона“, додала је Кликовац.

И док се сумирају први утисци, возачи путничких аутомобила задовољни пролазе рампе црногорског ауто-пута. За разлику од њих, возачи камиона могу да бирају – краћи или исплативији пут.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest