Одбор дао позитивно мишљење на предлоге за опозив Ераковића и Диноше

Одбор за међународне односе и исељенике на данашњој сједници је једногласно донио позитивно мишљење поводом предлога за опозив амбасадора Црне Горе у Шпанији Александра Ераковића и на Косову Ферхата Диноше.

Како је саопштено из Скупштине, Одбор је размотрио и једногласно подржао Предлог закона о потврђивању Споразума о измјенама Секторског споразума између Владе Црне Горе и Европске комисије, којим се утврђују правила за управљање и спровођење финансијске помоћи Уније Црној Гори у оквиру Инструмената претприступне подршке за област Политике „Пољопривреда и рурални развој“ (ИПАРД).

“У вези са трећом тачком дневног реда, закључено је да се из више разлога нису стекли услови за давање мишљења Одбора поводом предлога кандидата за амбасадоре у Албанији, Мисији Црне Горе при Европској унији и Швајцарској Конфедерацији”, наводи се.

Одбор за међународне односе и исељенике је донио одлуку да Одбор у Савјету за сарадњу са дијаспором – исељеницима представља један представник власти и један представник опозиције, који ће бити накнадно одређени.

“Одбор је, такође, донио одлуку да предсједник Одбора, Миодраг Лекић, буде представник овог радног тијела у Комисији за спровођење поступка додјеле награда припадницима дијаспоре – исељеницима и организацијама дијаспоре – исељеника”, додају у Скупштини.

На данашњој сједници, Одбор је једногласно подржао Предлог измјене Правилника о оснивању и раду група пријатељства Скупштине Црне Горе, а усвојени су и записници са Прве и Друге сједнице Одбора.

Извор: ЦдМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *