Odloženo suđenje Zviceru zbog podstrekavanja na ubistvo Šakovića

U podgoričkom Višem sudu do daljnjeg je odloženo suđenje Radoju Zviceru i grupi, optuženom za podstrekavanje na ubistvo Milića Šakovića. Razlog odlaganja je zbog odlučivanja o spajanju ovog predmeta sa drugim predmetom.

Prema navodima optužnice, Radoje Živković, Aleksandar Paunović, Aleksandar Ljumović, Dragan Knežević, Milan Knežević, Stevan Kraljević i Budimir Rašović, optuženi su da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

“Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Radoja P. Zvicera iz Kotora, koji se nalazi u bjekstvu, Radoja M. Živkovića iz Nikšića, Aleksandra D. Paunovića, Aleksandra D. Ljumovića iz Podgorice, Dragana S. Kneževića iz Budve, Milana D. Kneževića, Stevana N. Kraljevića iz Podgorice I Budimira S. Rašovića iz Podgorice”, navodi su SDT-a.

Prema navodima SDT-a, u cilju realizacije kriminalnog plana okrivljeni Radoje Zvicer, od druge polovine 2020.godine do marta 2021. godine, zajedno sa organizatorom Igorom Božovićem, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela teško ubistvo, na način što je, u cilju lišenja života oštećenog sada pokojnog Milića Šakovića iz bezobzirne osvete, kako bi suprostavljenu kriminalnu organizaciju oslabili i lišili života više lica-njihovih pripadnika radi prevlasti, u periodu od oktobra 2020. godine do marta 2021. godine, navodio i uticao na okrivljenog Milana Vujotića i druge za sada neidentifikovane članove kriminalne organizacije da oštećenog, sada pokojnog, Milića Šakovića liše života, piše portal Dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest