Одлука Абазовића: Ћаловић Марковић и Мук чланови Националног савјета за борбу против корупције

Из кабинета потпредсједника је саопштено да је Ћаловић Марковић „годинама препозната као водећи борац против корупције и организованог криминала у Црној Гори, док Мук предводи једну од водећих think-tank организација која се годинама бави проблемом корупције у јавном сектору“

Ћаловић-Марковић и Мук

Извршна директорица Мреже за афирмацију невладиног сектора Вања Ћаловић Марковић и предсједник Управног одбора Института алтернатива Стево Мук чланови су Националног савјета за борбу против корупције.

Одлуку је јуче донио потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

Из кабинета потпредсједника је саопштено да је Ћаловић Марковић „годинама препозната као водећи борац против корупције и организованог криминала у Црној Гори, док Мук предводи једну од водећих think-tank организација која се годинама бави проблемом корупције у јавном сектору“.

“Изузетно ми је задовољство што ћу, кроз рад новоформираног Националног савјета за борбу против корупције на високом нивоу, сарађивати са водећим борцима против корупције у нашој земљи, какви су без икакве сумње Вања Ћаловић и Стево Мук. Захваљујем и свим другим сјајним кандидатима који су се одазвали нашем јавном позиву, а увјерен сам да ће бити простора да се и они активно укључе у ову, заједничку борбу против корупције”, казао је „Вијестима“ Абазовић.

Национални савјет за борбу против корупције на високом ниво имаће пет чланова, а поред Ћаловић Марковић и Мука, члан ће бити и Абазовић.

Остали чланови ће, како је раније најављено, бити из редова правних и економских стручњака.

На јавни позив који је потпредсједник Владе расписао 11. јануара, поред Ћаловић Марковић и Мука, више невладиних организација предложило је и дугогодишњег истраживачког новинара Владимира Оташевића и Божидара Вујичића.

One thought on “Одлука Абазовића: Ћаловић Марковић и Мук чланови Националног савјета за борбу против корупције

  1. Ćuk u redu, ali Đalović to ne shvatam. Ženski Medojević, samo priča, bogati, a ništa ne čini. Milova tajna igračica. Neka neko dokaže da je nešto uradila značajno?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *