ON JE ČUDO! Đoković jači od dvije povrede, opasnog rivala i skandala – „Otpisani“ Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Printscreen/mreža X
Mnogi bi odustali. Koljeno je „otišlo“, rival bio bolji, publika se okrenula na njegovu stranu, a i rezultat. Uostalom, gubite sa 1:2 u setovima, sa 2:4 u četvrtom i suparnik servira. Da, mnogi bi odustali. Ali, Novak Đoković nije jedan od mnogih. On je priča za sebe. I, baš on – sve to je prebrodio ovog ponedjeljka: u meču u kome nisu izostali ni skandali, pobijedio je Fransiska Serundola u pet setova, 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

A isprva je sve delovalo mirno i idilično u Noletovoj igri.

Dan i po nakon što je u tri sata ujutru završio meč prethodne runde, protiv Lorenca Muzetija, Đoković je najprije gospodario terenom. Za pola sata je izvrsnom strategijom, a još boljom egzekucijom, uz dva brejka poveo sa 5:1 protiv Argentinca. A onda, prvi problemi.

Najprije je Serundolo počeo bolje da „čita“ šta Nole radi, pa je više od deset minuta potrajao taj završni gem uvodnog seta, u kome je argentinski teniser imao i brejk šansu, a potom je sve postalo daleko dramatičnije u drugoj dionici.

Povreda – ključni događaj na meču

Ali, ne zato što je 27. sa ATP liste prvi servirao, i to sve bolje i bolje, pa imao i prednost, već zato što se pri rezultatu 1:1, 40:0 za Serundola – Đoković posle izgubljenog poena uhvatio za koljeno.

I to desno.

A upravo je sa posebnim flasterima i, čini se, magnetima, na tom mjestu – Nole i došao na meč.

Problematično desno koleno je, očigledno, nezgodnom kretnjom povređeno, pa je Srbin zatražio i medicinski tajmaut, i, potom, tražio način kako da iz poteškoća izađe.

Ali, to nije išlo lako.

Skandali – od supervizora, do navijača

Probao je Nole i skakutanjem da sebi olakša situaciju. Probao i čučnjevima i kratkim trčanjem od dva, tri koraka. Probao i oslanjanjem težinom tijela na desnu nogu, pa uzeo i lijek protiv bolova. A uz to, morao je da se bori i sa bezobraznim gledaocima (recimo, vikali su „aut!“ usred razmjene udaraca), a borio se i sa sopstvenom nevjericom – supervizor mu je objašnjavao da je teren skroz u redu, iako je Đoković još u prvom setu odlazio do arbitra (Oreli Turt) da ukaže ne preveliku klizavost šljake.

Borio se tako Nole sa mnogim stvarima sa kojima se teniseri obično i ne susreću, a uključili su se onda u cijelu priču i neki potpuno nevaspitani članovi publike: priredili su pravi skandal kada su Đokoviću zviždali i to dok je servirao u situaciji kad Serundolo ima dvije vezane brejk/set lopte. Prvu jeste anulirao, drugu ne i – stvari su počele da se dodatno komplikuju.

I to toliko da je Novakov rival „vezao“ pet gemova u nizu, povevši sa 3:0 u trećem setu. Mučio se srpski teniski gigant i sa kretnjom i sa razigranim rivalom, imao, istina, i sreće kada bi Argentinac neke zicere promašivao, ali – problema je bilo više nego srećnih momenata. Serundolo, koji je napravio samo šest neiznuđenih grešaka u drugom setu, u trećem je bitku direktnih poena dobio sa 14:5, što je dovoljno oslikavalo koliko Đokovićeva igra nije bila onakva na kakvu je navikao svoje pristalice.

Pa opet, trud koji je ulagao ostavljali su da tinja nada da bi čudo moglo da se desi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest