OPŠTINA ZETA IZABRALA SVOJ NOVI GRB I ZASTAVU: Zetski DPS u nevjerici (FOTO)

Foto: Jutjub printskrin/DAN portal

Opština Zeta objavila je sinoć na svojoj Fejsbuk stranici da je Komisija za pripremu predloga simbola izabrala novi grb i zastavu.

“Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta donijela je Odluku o izboru idejnog rešenja simbola Opštine Zeta pod šifrom ,,0107”.
Pobjedničkom idejnom rešenju dodjeljuje se prva nagrada u iznosu od 1000 eura”, navodi se u objavi.
Foto: Fejsbuk printskrin
Druga i treća nagrada se ne dodjeljuju iz razloga što dostavljeni konkursni radovi nisu zadovoljili uslove i kriterijume koji su propisani zakonom i objavljenim Konkursom, te nisu odgovorili cilju Konkursa.
“Novoizabrani grb i zastava Opštine Zeta u potpunosti su, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi, odgovorili istorijskim, kulturnim, prirodnim i drugim obilježjima opštine, pa se sada pristupa daljoj proceduri usmjerenoj ka Ministarstvu javne uprave koje treba da aminuje predloženo rešenje”, dodaje se u objavi.
Foto: Fejsbuk printskrin
DPS Zeta: Nakaradna obilježja biće brzo promijenjena
Objavljivanjem idejnog rješenja za novi grb i zastavu naše Opštine, suočeni smo s jasnim pokušajem prekrajanja našeg identiteta, poručuju iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta.

Ovaj prijedlog, prikazan na priloženim slikama, prema njihovim riječima,nedvosmisleno pokazuje namjeru da se, kako kažu, “crnogorski identitet Zete potisne i da mu se pripoje karakteristike nečega što nikada nije bilo zetsko”.

“Prikazana zastava, sa grbom postavljenim na trobojci identičnog rasporeda boja kao na zastavi Srbije jasno pokazuje pravu namjeru nalogodavaca ovog sramnog čina. Ovaj grb i zastava ne predstavljaju našu bogatu istoriju, kulturu i tradiciju već simbolizuje predaju i odricanje od našeg identiteta i nasljeđa i upravo zbog toga ih nećemo ni smatrati svojim već kao legitimaciju onih čija je mjera vrijednosti izdajništvo i služenje tuđem gospodaru”, naveli su iz zetskog DPS-a u saopštenju za medije.

Ovo rješenje grba i zastave ima za cilj da, kako kažu, “satre crnogorstvo Zete, raskine sve veze sa crnogorskom istorijom i kulturom, i uvede nas u okrilje tuđe ideologije”.

“Podsjećamo da se Crna Gora iznjedrila na temeljima slavne zetske istorije i da su Crna Gora i Zeta neraskidivo isprepletene u hiljadugodišnji spoj državnosti, postojanja i nesalomivosti! Naša prošlost je utkala u nas vrijednosti koje ćemo sačuvati, naš identitet je naša svetinja koju nećemo nikome predati, a duh Zete je nepobjediv i naš identitet nije na prodaju. Poručujemo rukovodstvu Zete da povuče ovo kvislinško obilježje, a ako to ne uradi, onda makar da se ne navikava na njega jer će biti promijenjeno vrlo brzo zajedno sa sluganskim rukovodstvom opštine”, poručiili su iz DPS Zeta.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest