Оптужница СДТ-а против 11 особа, осумњичени за учешће у три будванске корупционашке афере

Након седам година извиђања, Специјално тужилаштво завршило је истрагу у случајевима „Трејдјуник“, „Мегапромет“ и „Пријевор“ и подигло оптужницу против 11 особа, међу којима се нашла и некадашња шефица будванског катастра Мирјана Маровић, стрина одбјеглог шефа будванске криминалне групе Светозара Маровића.

Она није једина која је у родбинским односима са Маровићима, а против које је специјална тужитељка Тања Чолан Деретић подигла оптужницу.

На списку оптужених нашла се и службеница Секретаријата за инвестиције општине Будва, Драгица Поповић, ташта Милоша Маровића, који је, баш као и његов отац, успио да избјегне робију за будванске афере тако што је побјегао у Београд гдје му је казна застарјела.

Истрага се, због злоупотребе службеног положаја на организован, начин водила и против ћерке Светозара Маровића, Милене Маровић – Богдановић, која је тада била менаџерка Општине Будва али је, како поуздано сазнаје ТВ Вијести, Тужилаштво прије неколико дана обавијестило будванску Општину, као оштећену, да је обустављен поступак против ње и још двије запослене у Општини. Ипак, то не мора да значи да се и она неће наћи пред судом.

„Јер не постоје докази из којих произилази основана сумња да су учиниле то кривично дјело за које се гоњење предузима по службеној дужности. У року од 30 дана од дана када вам је наредба достављена, можете преузети кривично гоњење наведених окривљених пред вишим судом у подгорици подизањем оптужнице“, наводи се у допису упућеном Општини Будва од стране СДТ-а.

Истим дописом, тужитељка Чолан Деретић обавјештава да је Специјално тужилаштво у односу на предметни догађај, а због кривичног дјела – злоупотреба службеног положаја, подигло оптужницу против некадашњег директора будванског „Водовода“ Миленка Медиговића, некадашњег секретара за заштиту имовине Новака Клисића, али и против бившег менаџера будванске општине Александра Тичића.

Говорећи о случају „Трејдјуник“, Тичић је раније више пута јавно саопштио да је Општину напустио пет мјесеци прије потписивања спорног анекса уговора 3 у случају „Трејдјуник“. Према доказима тужилаштва, потписивањем и спровођењем тог анекса, закљученим између општине и компаније „Трејд-јуник“, локална управа директно је оштећена за више милиона еура.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest